Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes weboldalak

Miről írnak mások

Ide olyan írásokat teszek, amelyeket érdekesnek, aktuálisnak tartok, de olyanokat is, amelyek megdöbbentőek, hihetetlenek.

Minden anyag minden esetben a forrás megjelölésével kerül ki az oldalamra, ahonnan tallóztam. Hitelességükről úgy vélem, hogy az nem megkérdőjelezhetőbb, mint azok a hírek, amiket hivatalos csatornákon keresztül kapunk nap mint nap.

Megjegyzem, az oldalakról bemutatott anyagok nem feltétlenül tükrözik adott helyzetekről az én saját véleményemet, ám nem feltétlenül ellentétesek vele.

 

Cikkek

Japán misztikus lényei - Jókai-ok (yokai)

2016.02.21

 

Mivel egy ideje egyre több információhoz jutottam a jókai-okkal kapcsolatban, ezért a cikket a jövőben ki fogom egészíteni, illetve egyes állításokat át fogok írni. (TK)

feat1.jpg

vlippan081910.jpg

 

Az egyetlen színész, aki nem vette át az Oscar-díjat az igazság miatt - A legnagyobb népirtás története !

2016.01.09

 

Matt Damon beszéde megrázta a világot - de elhallgatták!

2016.01.09

 

A közismert színész, Matt Damon olyan beszédet mondott széles közönség előtt, amit joggal nevezhetünk "ébresztőnek", hiszen mikor Howard Zinntől idéz, az igazsággal szembesíti azokat, akiknek fogalmuk sincs arról, ami a világban folyik: a dolgok nagyon rossz irányba haladnak és egy "hatalmas baljós előjel", amiben most élünk. 

matt_damon_66eme_festival_de_venise_-mostra-.jpg

 

Cold Reading - A mentalisták technikája

2016.01.03

 

illusionist1.jpeg

Érdekes gondolatok "bűvész technikákról", melyek között akad olyan, amivel már én is találkoztam, sőt a saját bőrömön tapasztaltam - és nem bűvész volt az, aki alkalmazta. Egyre több "sikeres" ember használja sikeresen ezeket a "trükköket" annak érdekében, hogy sikeres legyen - sikerrel.

 

Miyamoto Musashi (1584-1645)

2015.11.29

miyamoto-musashi-.jpg

Eredeti nevén Miyamoto Masana, más néven Niten (szül. 1584. Mimasaka vagy Harima, Japán – megh. 1645. jún. 13. Higo), a Tokugawa-korszak kezdetének híres japán katonafestője.
A tusfestészet, vagyis a sumi-e mestere. Erőt sugárzó, közvetlen stílusban, rendkívül kevés ecsetvonással dolgozott. Különösen nevezetesek madárfestményei, például a „Koboku meikakuzu” (Kiszáradt fán üldögélő gébics) és a „Rozanzu” (Vadludak a nádasban). Minden megmaradt műve monokróm tussal készült. Hogy vívótudományát fejlessze, sokat utazott, így módja nyílt sok más vívómesterrel összemérni erejét. Ő találta fel a nitóryút, a két karddal való vívást.

 

Miért nem szeretik a magyarokat?

2015.11.09

 

A magyarság történelmével kapcsolatban már annyiféle verzió kereng, hogy könyvtárat lehetne megtölteni velük. Számomra ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy valamilyen okból valakiknek komoly érdeke és szándéka fűződik a valóság elrejtéséhez. Hogy a magyarság egy primitív, jelentős múlttal és kultúrával nem rendelkező nép lenne, ezt sosem hittem el - erre a legjobb bizonyíték a magyar nyelv. Mégis ott tartunk modernnek nevezett világunkban, hogy míg maguk a finnek is törölték a finn-magyar rokonság lehetőségét is, addig az MTA még mindig ezt vereti gyermekeink fejébe a többi hazugsággal megtüzdelve. Az alábbi írás az évszázadok óta tartó hamis állításokat igyekszik cáfolni a maga érveivel. Kár, hogy a történész neve nem szerepel a cikkben.

smiley

Mit jövendölnek Magyarországnak az ősi szent iratok, próféciák, jóslatok?

 

Iszfaháni kódex és a Krétai kódex – Az MTA hallgat

2015.09.02

 

Iránban ismerik a hun-magyar nyelvet – Nemzeti kincsként őrzött Iszfaháni kódex és a Krétai kódex – Az MTA hallgat

 

Istenem, mit tettünk?

2015.08.06

 

Istenem, mit tettünk? – írta a Hirosimára atombombát dobó repülőgép fedélzeti naplójába a gép másodpilótája, Robert Lewis, és a kérdés azóta is érvényes. Tényleg szükség volt a bombákra? Nem lett volna más megoldás?

 

A lány, aki 6 percre elhallgattatta a világot

2015.01.08

 

severn-suzuki.jpg

Az 1992-ben a 12 éves Severn Cullis-Suzuki és 3 barátja megalapítja az ECO-t, a Környezettudatos Gyermekek Szervezetét, majd részt vesznek az 1992-es riói ENSZ konferencián, ahol Severn a  felszólalásával 6 percre elnémítja a különböző országok küldötteit. Lassan 23 év telt el azóta... Vajon voltak, akik nem csak döbbent csendben hallgatták, hanem meg is hallották az üzenetet?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes weboldalak | Hozzászólások: 2

Magyar Krónikák és a kitalált középkor

2014.11.23

 

illig0.jpg134504_1a.jpg