Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Volt NASA, nem lesz NASA? / Mi történik a Holddal? / Mit rejteget a világűr, amiről nem tudhatunk?

2013.10.24

augusztus 4.

A Stuff in Space, vagyis Dolgok az űrben című projekt a Föld körül keringő mindenféle objektum valós idejű térképe. 3D-ben lehet rajta nézegetni, hogyan köröznek körülöttünk a műholdak, vagy mi lesz a kilövés után az űrben rekedt rakétatestekkel és a balesetek után keletkező törmelékkel. Ez utóbbi a legkisebb, de ebből van a legtöbb is: a NASA szerint a nagy, 10 centit meghaladó törmelékdarabokból 21 ezer, az 1-10 centi közöttiből 500 ezer, ennél is kisebből pedig több mint 100 millió táncol a fejünk fölött.

A "valós idő" pici csalás, de a térkép naponta frissül a Space-Track.org adataival. Az egyes objektumokra név szerint is rá lehet keresni, ha egy konkrét műholdat keresnének. A projektet egyébként egy első éves hallgató készítette, James Yoder a Texasi Egyetemről.

http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/08/04/valos_idoben_nezheti_ahogy_tormelekfelhobe_burkoljuk_a_foldet/

NASA: Nem tudjuk, mi fénylik a Ceresen

2015.04.20. 18:10

A Dawn elnevezésű NASA-szonda éveken át utazott az űrben, és néhány nappal azelőtt készítette a legérdekesebb képeit, hogy pályára állt volna a Ceres nevű törpebolygó körül. Azok a képek így néztek ki:

A nagy kráterben lévő, fénylő foltokról már akkor is írtunk, méghozzá azt, hogy a NASA szakembereinek is csak tippjei vannak, hogy mi a frász világíthat ott a nagy kráterben. Akkor az volt a mondás, hogy na, majd ha a Dawn közelebb ér, és újra meg tudják vizsgálni, kiderül.

A Dawn ugyan már hetekkel ezelőtt közelebb ért, de az igazán jó fotókra várni kellett. A szonda pályája ugyanis pont úgy alakult, hogy heteken át csak a Ceres sötét oldalát látta. Most, hogy a szonda lassan körbekerüli a törpebolygót, kezdenek jönni az érdekesebb felvételek. Például az, ahol ismét látszik a kráter és ismét felfénylenek a titokzatos foltok. Íme:

A baj csak az, hogy az 5-ös számú folt (spot 5) elnevezésű jelenségre a NASA továbbra sem tudja a megoldást. A korábban egy fényes foltról közben kiderült, hogy valójában két, egymáshoz közeli fényes folt (bár ez már korábban is kiderült). Ennél többet nem tudni, még akkor sem, ha az új képek már alig 22 ezer kilométerre a felszíntől készültek. Viszont a készült képek egymás után fűzésével kapott animáción jól látszik, hogy a foltok a napsütés hatására fényesednek fel igazán.

A következő hetekben a szonda még közelebb kerül majd, a szakemberek az egyre nagyobb részletességű felvételek elemzése után lesznek hajlandóak csak tippelni, hogy akkor jégfolt, meteorbecsapódás miatt felcsiszolódott felszíni réteg, vagy különösen kommunikatív, de szegényes szókincsű idegen faj áll-e a háttérben.

http://index.hu/tudomany/2015/04/20/ismet_latszik_a_titokzatos_feny_a_torpebolygon/

Rejtélyes golyót találtak a Marson  2014.09.29

Újabb zavarba ejtő formájú követ talált a Marson kutató Curiosity: ezúttal egy kőgömböt fényképeztek le a rover kamerái. Sajnos ezúttal sem egy korai civilizáció nyomát láthatjuk, és az is biztos, hogy a kőgolyót nem a Curiosity vitte a szomszéd bolygóra.

Fotó: Curiosity rover / NASA / JPL-Caltech

Annyira nem, hogy hasonló képződményeket már az Opportunity is talált 2012-ben. Akkor a formájuk miatt áfonyáknak nevezték el a kis golyókat, és a szakemberek azóta sem jutottak közelebb annak megoldásához, hogy mi alakította ilyenre a kőzeteket.

A feltételezések szerint vagy vulkanikus tevékenység, vagy a folyó víz görgetése koptatta ilyenre a felszínt, de az is lehet, hogy egy egyelőre ismeretlen forrású nyomás hozta létre a gömböket. A most talált golyó viszont nagyobb, mint a 2012-esek, mivel azok csak néhány milliméteresek voltak, a Curiosity kamerája viszont egy háromcentis darabot kapott le, de a képen sok ezer kisebb bogyó is látható. A felvételt a NASA képválogatása, az Astronomy Picture of the Day is beválogatta a legjobb asztrofotókat gyűjtő oldalon.

http://index.hu/tudomany/2014/09/29/rejtelyes_golyot_talaltak_a_marson/

Rövidesen megszűnik a NASA?
Űrpolitika - 2005.04.01 09:06.

Értesüléseink szerint az amerikai kormányzat középtávú terveiben az űrhivatal teljes megszüntetése szerepel.

Az amerikai adminisztráció legbelsőbb köreiből kiszivárgott szigorúan bizalmas információt GC Gazette közölte. Eszerint a nemrég ünnepélyesen meghirdetett Bush-terv fő programjai, a Holdra való visszatérés és a Mars meghódítása mögött az igazi cél a NASA teljes ellehetetlenítése! A most induló első fázisban az űrhivatal - költségvetési okokból - minden más programjának megszünetésére kényszerül majd. Ilyen lesz a Hubble Űrtávcső vagy a külső Naprendszerbe küldendő automata űrszondák. Csakhogy a kormányzat már most tisztában van vele, hogy néhány év múlva a költségvetési megszorítások elérik a nagyszabású emberes programokat is. Így szükségképpen azok sem sikerülhetnek. S ekkor jogosan mondhatják majd, hogy a NASA tevékenysége teljesen haszontalan, kár több pénzt költeni rá. Ekkor lehet végleg felszámolni az amerikai űrhivatalt.  

nasa1.jpg A forrásnak, ahonnan a hírt átvettük, a mottója: Láttam az Interneten - tehát igaz! Mivel az értesülés megbízhatóságát nekik sem, pláne nekünk nem volt módunkban ellenőrizni, az olvasóra bízzuk, hogy valószerűnek tartja-e.

Frey Sándor

 Forrás:  http://www.urvilag.hu/urpolitika/20050401_rovidesen_megszunik_a_nasa

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

A NASA megszüntetése volt a valódi célja a kormányzati leállásnak?

Forrás:  http://paranormal.hu/?p=127661 

2013-10-12pieth   Hírek, Összeesküvés elméletek

washington.jpg 

 

 

 

  Az utóbbi években egyre több összeesküvés elméletet született a  világ  múlt és jövőbeli eseményeivel kapcsolatban.

Oroszországtól – Kínáig, Észak-Koreától az Amerikai Egyesült Államokig, minden jelentős tökével és haderővel rendelkező nagyhatalomról keringtek kusza hírek, és teóriák, amelyek valósnak is bizonyulhatnak akár. Minden nagyhatalom közül, azonban a világ fő vezető szerepét (jelenleg még) betöltő Amerikai Egyesült Államokkal kapcsolatban készült a legtöbb összeesküvés elmélet.

A 2001. Szeptember 11-i World Trade Center és Pentagon elleni merénylet szándékos, az amerikai kormány általi előkészítésén és megvalósításán át, Barack Obama földönkívüli testőrén keresztül a legkülönfélébb elméletek és vélemények láttak napvilágot, amelyeket a mainstream media, próbált nevetségesnek feltüntetni célközönsége előtt, azonban ténykedésük sikertelennek bizonyult.

Az amerikai kormányzati leállás 2013. Október 1-ei dátuma óta azonban még nagyobb mértékben növekedett meg azok száma akik azt vallják nincs minden teljesen rendben a washingtoni patinás épület háza táján, és ezzel egy időben az összeesküvés elméletek száma is értelemszerűen tovább nőtt.

barackobama.jpg

 

 

 

  Egyre több amerikai úgy gondolja, hogy a szándékosság jelei mutatkoznak meg, az amúgy véletlennek beállított, nem várt eseményként bekövetkezett kormányzati leállás mögött.

Több internetes portál, fórum és videomegosztó oldalon azon véleményüknek adnak hangot az Államokban, vagy külföldön élő amerikaiak, hogy a kormányzati leállás mögött a NASA szándékos ellehetetlenítése áll, az Űrkutatási Hivatal burkolt, hivatalos bejelentés nélküli megszüntetése volt a valódi cél.

Az amerikai kormányzat így kíván kibújni az esetleges számonkérés és felelősségre vonás alól, amely miatt a világ országai az amerikai szövetségi kormány pénzügyi támogatását élvező NASA-t okolhatják majd, egy esetleges űrből jövő fenyegetés miatt, amelynek bekövetkezése több mint valószínű az elkövetkező évtizedekben.

A fenyegetés lehet egy a bolygónkra veszélyt jelentő aszteroida, negatív földönkívüli civilizáció, az éltető fényt adó égitestünk, a Nap tevékenysége, vagy akár a sokat tagadott Nibiru azaz a X bolygó megjelenése is.

Az amerikai közvélemény mellett, már egyre jobban az európaiak is úgy gondolják, hogy a kormányzati leállás egy megint csak előre eltervezett az Illuminati által megírt forgatókönyv szerint zajló színjáték csupán.

Az elit gondolkodásmódja alapján, amíg a polgári lakosság a kormányzati hivatalok – intézmények bezárásával, a közszolgáltatások szüneteltetésével van elfoglalva, valamint élvezi a celebekkel körbeszőtt és mesterségesen kreált szórakoztató világot, amely a tv csatornákról áramlik családok millióinak otthonába, addig nem foglalkozik a színfalak mögött zajló valódi eseményekkel.

A földfelszíni analóg televíziós frekvenciák lekapcsolása azonban sem Amerikában, sem Európában, de a többi földrészen sem jött jókor a háttérhatalomnak, mivel a berendezések megvásárlása és annak beüzemelése közti időben az emberek egyre jobban az internet felé kezdtek el fordulni, ahol addig még soha nem tapasztalt titkok birtokosai lettek, egyik pillanatról, a másikra.

Olyan hírek jutott a tudomásukra, amelyet a több száz milliós nézőt a képernyők elé szögező hírműsorok „elfelejtettek” közölni velük.

Sokak számára a televízió mentes kényszer korszak nyitotta meg az utat egy addig rejtett, titkokkal övezett világba, amely amolyan Pandora szelencéje hatással döbbentette rá a lakosságot, a világ valódi eseményeire és annak várható következményeire.

Ezután több százezres megtekintést értek el a világ legnagyobb videomegosztóján, a FEMA Október 1-jén véget érő erőteljes és aktív készülődésével kapcsolatos videótartalmak megtekintésének a száma, valamint Jesse Ventura – Conspirancy Theory című sorozatának lényeges témákkal foglalkozó egy-egy része.

Elenyészőnek tűnhet a több százezres szám az Amerikai Egyesült Államok több mint 300 milliós lakosságához képest, de még így is elegendő arra, hogy az emberek többségéhez eljusson olyan információ és hírtartalom, ami amúgy kimarad a napi esti hírösszefoglalókból „valami miatt.”

Az internetező társadalom köztünk hazánk is próbálta kibogozni az addig teljesen kuszának tűnő szálakat, összefüggéseket találni a látszólag egymástól teljesen független események ideje és annak már megtörtént, vagy a közeljövőben bekövetkező hatásait elemezve.

Igy vontak sokan párhuzamot a Space Fence bolygóvédelmi rendszer Október 1-ei lekapcsolása, és a szintén aznap bekövetkező kormányzati leállás / NASA tevékenység felfüggesztése között.

Mára már az internet hozzáféréssel rendelkezők, és a napi hírműsorokat figyelemmel kísérők 90%-a úgy gondolja, hogy a demokratikusok és republikánusok között zajló vita nyomán létrejött kormányzati válság, és az ez miatt kialakult leállás egy mesterségesen kreált színjáték csak, mind az elnök, mind pedig riválisai részéről.

A bábuk úgy mozognak, és azt cselekszik, amit korábban utasításban kaptak, náluk „fentebb lévő körökből.”

Ezen elméletben hívők között igen magas azok aránya, akik szerint valójában a NASA nem hivatalosan bejelentett megszüntetése, tevékenységének azonnali visszavonása a valódi ok, és az igazi magyarázat arra ami a kormánnyal és háttérintézményeivel történik a hónap eleje óta.

Valóban elgondolkodtató, hogy először leállítják a Föld bolygó védelmi rendszerét, majd olyan esemény következik be, amely miatt az amerikai kormányzat nem képes tovább működtetni az Amerikai Űrkutatási Hivatalt.

Véletlenek műve lenne csupán, vagy valóban ok – okozati összefüggés van az között, hogy az USA próbálja kivonni magát abból a szerepből, hogy Ö feleljen a Föld bolygó több mint 7 milliós emberi civilizációjának biztonságáért?

Nem-e arról van szó esetleg, hogy olyan űrből érkező veszély fenyegeti a Földet és a rajta élőket amelyről a NASA-nak már régóta tudomása volt, azonban nem szeretek volna tömegpánikot okozni azzal hogy közlik a nyilvánossággal, most pedig hogy már egyre közelebb a kataklizma dátuma tehetetlenek az esemény kivédését illetően?

Ezen esetleges feltételezést támassza alá az első műholdat 1957. Október 4-én fellövő Bajkonurban székelő Orosz Űrközpont általi nyilatkozat is, amely hivatalosan is bevallotta, hogy nincsen terve arra nézve, hogy mi fog történni, ha a Földet megszállnák az űrlények.

Honnan jött az oroszok részéről ez az elgondolkodtató ám ugyanakkor igencsak vérfagyasztó – ijesztő mondat?

Ha visszanézünk az elmúlt évek híreire, amelyről érdekes módon a hazai kereskedelmi és közszolgálati tv és rádiócsatornák „véletlenül” elfelejtettek beszámolni, akkor mindenki számára nyilvánvalóvá válik a válasz amely nem más, miszerint hogy veszélynek van kitéve az emberiség.

Kína és az Amerikai Egyesült Államok együtt hadgyakorlatozott 2012. Szeptember 12-én ellenséges földönkívüli támadást szimulálva, de ugyanígy napjainkban is zajlanak megmagyarázhatatlan és látszólag minden ok nélkül zajló hadgyakorlatok, világszerte, amelyek nem éppen országok, más ország elleni megtámadásának tervét demonstrálják.

Magyarországon a Bakonyban tartanak éppen ebben a hónapban hadgyakorlatot, de ugyanígy Svájc is úgy döntött ideje az eltunyult katonáit hadrendbe állítani, még ha csak gyakorlat céljából is.

Természetesen nem szabad elfeledkeznünk az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Katasztrófavédelmi Hivatalának, a FEMA-nak a titokzatos és aktív ténykedéséről sem, amely nyomán az elmúlt évektől, napjainkig több mint félmillió műanyag többszemélyes koporsót halmoztak fel telephelyeiken.

Valami tehát készülőben van, valami amely alapjaiban változtatja majd meg eddigi világunkat, valamint az univerzumunkról és emberi kapcsolatainkról lévő nézeteinket.

Talán végre a pozitív változás útjára lép az emberiség, vagy esetleg minden eddigieknél sötétebb, ijesztőbb jövő áll előttünk?

Úgy gondolom nem kell már 10-20 évnek eltelnie, hogy választ kapjunk erre a kérdésre.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NASA dokumentum az emberiség elleni háborúról

2013-10-16

A dokumentum 2001 nyarán került a NASA weboldalára, a 9/11 esemény előtt, a NASA Langley Kutatóközpontjának vezető tudósa készítette, feltehetően a titkos társaságok megbízásából, és hosszú időn keresztül elérhető volt.

Részletesen mutatja be, milyen technológiai (pl. robbanási hullám gyorsító, intelligens por, mikrohullámú frekvenciák, környezetszennyezés) és pszichológiai (pl. CNN szindróma) eszközökkel lehet az emberiséget megsemmisíteni vagy rabszolgákká tenni.A dokumentum mindjárt az elején kijelenti, hogy a “prezentáció minden esetben meglevő adatokon/tendenciákon/elemzéseken/technológiákon alapul (pl. NEM TÜNDÉRMESE).” A dokumentum, a videofilmben említett dokumentumokkal együtt valóban létezik. Hogy mi lehetett a céljuk? Mindenki vonja le maga a következtetést.

 

 Forrás:  http://paranormal.hu/?p=128273

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ezt a két videót ajánlom mindenkinek, annak is, aki nem ért angolul, vagy németül, mert szöveg nélkül is látható a lényeg. A jelenségnek magam is tanúja voltam 2013 10.20-án reggel 6:55 perckor, ezért is tettem most közzé.(TK)

 

moon.jpg

 

tilting-moon.jpg

http://www.zetatalk.com/ning/04de2010.htm 

Ez egy angol nyelvű oldal sok érdekes csillagászati megfigyeléssel

See Explanation.  Clicking on the picture will download
 the highest resolution version available.

Ez lenne a normál billegés felgyorsítva, de nem ez történik. http://apod.nasa.gov/apod/ap030810.html

(Megjegyzés 2013 12.14. (TK): Szívesen nézegetem az éjszakai égboltot távcsővel, ha nem takarják felhők és nem tudok éppen aludni. Nagyjából 3 éve figyelem a Jupitert, eleinte egy erős kézi távcsővel, aztán egy csillagászati megfigyelésekre alkalmas készülékkel is. Soha nem tűnt fel semmilyen furcsaság, olyan volt, ahogy képzeltem: egy kicsinek látszó világos bolygó gyengén kivehető sávjaival és a négy legnagyobb holdja, az Io, Europe, Ganimédesz és a Kallisztó, amelyek egy elnyúlt, vízszintes keringési pályán láthatóak anyabolygójuk körül. Minden alkalommal ezt láttam, csak a holdak egymáshoz való távolsága változott. 2013 11.15-én este 22:30-kor kivételesen tiszta volt az ég, ezért megint megnéztem távcsövön keresztül, és ezen a napon a holdak pályája majdnem teljesen függőlegesen állt a Jupiter körül. További napokon újra és újra ellenőriztem, de szinte ugyanazt láttam. Idővel a függőleges enyhén dőlni kezdett. Mostanában, a sorozatosan borús ég gátol a megfigyelésben. Nem vagyok csillagász, ezért nem tudom, hogy amit láttam, különleges-e, vagy a Föld billegéséből adódóan természetes jelenség, de érdekelne. A Föld tengelye 23 fokkal van eldőlve hivatalosan, vagyis még ha ez miatt másképp látható pl a Jupiter holdak pályája a vízszinteshez képest, akkor sem magyarázza meg a 90 fokos eltérést. Az állapot most is hasonló, 2014 11. 21-én. Sajnos az interneten ezidáig nem sikerült információt találnom. A Holddal kapcsolatban: azóta is láttam már párszor erősen "félrebillent" állapotban.)

2014 november. Kiegészíteném tavalyi megfigyeléseimet avval, hogy legalább négy hónap óta követem a Teliholdakat. Előtte és utána 2-3 nappal is elég jól látható még Holdunk arca, ha az ég derűs. Az eredmény minden esetben ugyanaz volt: Este az arc normálisan állt, azaz vízszintesen, de  kora reggel 6-7 óra táján 90 fokkal jobbra dőlt. 8-10 órán belül ilyen elmozdulás a tanult-tanított elméletek szerint lehetetlen. Hát úgy tűnik, mégsem az.

2015 augusztus 4 reggel 7 óra. Lassan fogy a Hold, de tökéletes 90 fokkal van eldőlve jobbra. Bizonyosan befolyásolja a billegés látszatát a Föld évszakokat okozó billegő mozgása, de mint már említettem a Jupiternél is, ez a billegés nem okozhat 90 fokos különbséget, maximum 45-50-et és nem 10 -15 órán belül.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Valamit rejtegetnek a világűrben, ami miatt az űrfigyelő rendszereket is leállították !

Forrrás:   http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/10/valamit-rejtegetnek-vilagurben-ami.html

Ez a telefonos beszélgetés, egy belsős kiszivárogtatóval, nagyon érdekes ! Bár csak hallás után, de lefordítottam nektek, mert sok egyéb, az alternatív forrásokban fellelhető beszámolókkal, lépésekkel egybevág, amit ez a belső ember elmond (aki egy tudós és nem "főállású" kiszivárogtató). Kommentárt nem fűzök hozzá, de ha a fordítással kapcsolatban hiányosság vagy észrevételetek van, jelezzétek nyugodtan ! Hallgassátok meg !   (fordította SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

 

2013 10.20.

"2012 januárjában áthívtak a Texasban lévő McDonald Observatory-ba, mely a második legnagyobb optikai teleszkóp az USA-ban. Ott találkoztam rögtön érkezés után egy ügynökkel, aki a Homeland Security-hez tartozott. Már kész információkkal várt és egy másik ügynök is megjelent hamarosan. Csodálkoztam, hogy jövök én a képbe, mert addig nem is kerültem nemzetbiztonsággal kapcsolatba...tehát ez valami sürgős dolog lehet.  Az obszervatórium fő helyiségébe mentünk, ahol 4-en voltak bent. Itt egy annyira sokkoló dolgot mutattak nekem, ami az addigi egész hitrendszeremet megrengette. Szükségem volt , hogy leüljek egy pillanatra és magamhoz térjek.
Amit láttam, azt saját szavaimmal úgy tudnám elmondani:
Egy hatalmas sötét 3 dimenziós struktúra látható az űrben egy vonalban formációba állva, mely egyenesen a Föld irányába halad. Azért tudom ezt, mert 3 hónapos intervallumban mutatták meg ezeket a képeket és az irány ebből elég jól feltételezhető. Azaz havonta millió-millió mérfölddel vannak közelebb. Az volt a feladatom, hogy megértsük, miből áll össze ez a dolog ilyen formációba vagy egyáltalán mik is ezek:
- azaz ember által alkotott; természetes; vagy mesterséges tárgyak..... A NASA által ma rendelkezésre álló tudományos eszközök segítségével azt a tényt állapítottuk meg, hogy nem természetes , valamiféle fém és szén alapú ötvözetből áll. Több ezerszer keményebb szerkezet, mint ami nekünk van ma gyémánt vagy karbon-nano technológia formájában. Körbeveszi valami erőtér, ami miatt az űr-részecskék nem érik el a felszínét. Olyasmi mint a magnetoszféra a Föld esetében.  Annyira közeli ez a dolog, hogy a teleszkópban jól látszanak a részletek magas felbontásban.  Egy "L"-alakú objektumról van szó ! Azt nem tudjuk, hogy pilóta által vagy más módon irányított-e. Amit tudunk, az az, hogy mozog és nagyon gyorsan mozog.
2013 januárjára 200ezer mérfölddel elhagyta a Marsot, majd teljesen spontán módon eltűnt a teleszkópból.... Mintha valami láthatatlan pajzsot aktivált volna.....egy gombnyomásra. Talán ez a legjobb szó, hogy leírjam. Vakartuk is a fejünket rendesen.Egy biztos, hogy a kormány részéről komoly érdeklődést mutatnak, mert a nemzetbiztonság folyamatos 24 órás őrizetben és megfigyelés alatt tartott. nem tudtam hazamenni vagy felkelni anélkül, hogy ne figyeltek volna. Nagyon nagy hatalommal bíró emberek tartották rajtam a szemüket....
Érezhető volt, hogy erről szinte senki nem tud és személyesen engem vontak be, hogy kiderítsék mi ez. 
Csak kalkulálni tudjuk, hogy ez a dolog azóta jóval közelebb van hozzánk. Akár szabad szemmel is láthatnánk az éjszakai égbolton... vagy az is lehet, hogy elhagyta a naprendszerünket azóta, nem tudom... Azt sem tudjuk miért jött ide ez a valami.
Ezek után vártam, hogy keresnek majd újra, de 6 hónapig semmi, ...még egy telefonhívás sem történt irányomba....

mcdonald_observatory2.jpg

Ami felkeltette a figyelmemet az az, hogy azóta leállították az Űrfigyelő rendszert (Space Surveillence Project)

Egy közeli barátomat hívtam fel, akiben megbízhatok a McDonald Obszervatóriumban és mondta ő is, hogy a Space Monitoring System-et leállították. 

Beleértve a NASA-t is.... ! A barátom rendkívüli módon izgatott volt, amikor beszéltünk és ideges. Kérdeztem, hogy mégis mi a fene folyik itt. 


Azt mondta, hogy azóta az objektum feltűnt újra és a HOLD mögött van a túloldalon. Minden űrfigyelő tevékenységnek a leállítása volt az eszköz, hogy titokban tartsák amennyire lehet.... De tudom, hogy amatőr űrfigyelők is észrevették vagy észrevehetik ezt akár és látható néha hogy "valamik" alakzatba álltak a Hold túlsó oldalán. 
Amikor felnézünk, látható néha, de továbbra sem tudjuk mik azok és mit csinálnak ott vagy mit fognak csinálni. 
Az az igazság, hogy az egészet újra kellene gondolnunk, amit a Holdról tudunk. Tudjuk, hogy van egy fluktuáció a Föld mágneses mezejében és összefügg a Holddal. 

Nagyon érdekes, hogy a NASA-t és z ISS Nemzetközi Űrállomás élő adásait is leállították azóta.
Alapvetően rejtegetnek valamit, ez biztos! "

mcdonaldobservatory_062013-617x416.jpg

Az amerikai űrrepülések, az űrfigyelő rendszerek leállítása mellett (Space Defense System) az is érdekes, a kínai űrkutatás mennyire előtérbe került mostanában.
Ezen a héten történt furcsa fejlemény az is, hogy kitiltottak 6 kínai tudóst a NASA által Kaliforniában novemberben tartandó konferenciáról, melynek témája a naprendszeren kívüli égitestek lettek volna. Kifejezetten a nemzetiségük és biztonsági megfontolások miatt - jelenti az AFP. 
Amerikai tudósok is felháborodtak a döntésen:

"Több milliárd kilométerre lévő égitestekről szólna a találkozó, aminek semmi nemzetbiztonsági vonatkozása nincs."

Forrás: Disclose.tv (Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Fireserpent

 ---------------------------------------------------------

A második részt 10.25-én rakták fel az internetre, a forráscikkben nem volt benne,  csatoltam, mivel a témához tartozik. (Tabi Kazu)-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ki parkolta le a Holdat tökéletes köralakú pályán?

Az 1969 és 1972 között tett hat amerikai asztronauták általi látogatás ellenére a Hold továbbra is rejtély a tudósok számára sok tekintetben. Ezen rejtélyek megoldása az álatalunk ismert Hold idegen aspektusára utalhat.
Dr. Robert Jastrow tudós, a NASA Holdkutató Bizottságának első elnöke által "a bolygók Rosette-i kövének" nevezett minták tanulmányozása által azt remélte, hogy a Hold összetételének vizsgálata megoldja bolygónk és a Naprendszer létrejöttének néhány titkát. Azonban hat holdraszállással később Earl Ubell tudományos író kijelentette, "...a holdi Rosette-i kő továbbra is rejtély marad. A Hold sokkal bonyolultabb, mint azt bárki is gondolta volna, nem csak egy fagyott biliárdgolyó a térben és az időben, ahogy azt sok tudós hitte. Néhány alapvető kérdésre választ adott, de az Apollo kövek és felvételek egy tucat újabb rejtélyt szültek, néhány közülük lélegzetelállító."
Ezen "lélegzetelállító" titok vagy anomália, ahogy a tudósok inkább nevezik őket, az a tény, hogy a Hold jóval idősebb, mint azt korábban gondolták, talán még a Földnél és a Napnál is sokkal régebbi. A kozmikus sugárzás által a Hold kőzeteibe beleégetett pályákat megvizsgálva a tudósok azokat több milliárd évesre datálják. Vannak, akik 4,5 milliárd évesre teszik a korukat, ami jóval idősebb, mint a Föld, és majdnem olyan régi, mint maga a Naprendszer.
A Hold legalább három különböző réteg sziklával rendelkezik. Ellentétben azzal a gondolattal, hogy a nehezebb tárgyak elsüllyednek, a nehezebb kőzetek a felszínen találhatók. És van egy határozott különbség az ásványi anyagok megoszlásában.
Ubell megkérdezte:

"Ha a Föld és a Hold ugyanabban az időben jött létre egymás közelében, akkor miért kapta az egyik test a vas szinte egészét (a Föld), a másik viszont alig (a Hold)? 

A különbségek arra utalnak, hogy a Föld és a Hold egymástól távol jött létre, egy olyan gondolat, ami megbotlik az asztrofizikusok képtelenségén, hogy megmagyarázzák, hogyan lett pontosan a Hold a Föld mellékbolygója."

A Hold rendkívül száraz, és nem úgy tűnik, hogy valaha is volt rajta jelentős mennyiségű víz. Egyik holdkőzet - függetlenül attól, hogy hol találták - sem tartalmaz szabad vizet, vagy akár vízmolekulákat az ásványi anyagokban megkötve. Az Apollo 16 űrhajósai mégis találtak olyan holdkőzeteket, melyek rozsdás vasat tartalmaztak. Mivel az oxidáció oxigént és szabad hidrogént igényel, ez a rozsda jelzi, hogy valaha lennie kellett víznek a Holdon.Továbbá az Apollo küldetések által hátrahagyott eszközök egy jelet küldtek a Földre 1971 március 7-én, jelezve, hogy egy "víz szél" áthaladt a Hold felszínén. Mivel a víz levegő nélkül elpárolog a Hold felszínén, és úgy viselkedik, mint a szél a Földön, a kérdés az lett, hogy honnan származik ez a víz? A gőzfelhő kitörések 14 órán át tartottak, és mintegy 100 négyzetmérföldnyi területet fedtek le, emlékeztetnek Dr. John Freeman, Jr. és Dr. H. Ken Hills, a Rice Egyetem fizikusai, akik szerint az esemény az egyik "legizgalmasabb felfedezés", ami mégis azt jelzi, hogy van víz a Holdon. A két fizikus azt állítja, hogy a vízgőz mélyen a Holdból jött, mely egy látszólagos holdrengés során szabadult fel. A NASA tisztviselői több hétköznapi és megkérdőjelezhető magyarázatot adtak. Azt feltételezték, hogy az Apollotól származó két tartály, amelyek 27 és 45 kilogramm vizet tartalmaztak nyomás alá kerültek és megrepedtek, és felszabadult azok tartalma.
Freeman és Hills elutasították a magyarázatot, rámutatva arra, hogy a két tartály - az Apollo 12-től és 14-től - mintegy 180 kilométerre voltak egymástól, míg az észlelt vízgőz azonos áramlással jelent meg mindkét helyen, noha a műszerek egymással ellentétes irányba néztek. A szkeptikusok érthetően szintén megkérdőjelezték annak az esélyét, hogy a két különálló tartály egyszerre tört volna össze, és hogy egy ilyen kis mennyiségű víz volt képes létrehozni egy 100 négyzetmérföldes gőzfelhőt. A holdkőzetekről úgy találták, hogy mágnesesek - nem elég erősek ahhoz, hogy felvegyenek egy gémkapcsot, de mégis mágnesesek.
Ugyanakkor magán a Holdon nincs mágneses mező. Tehát honnan ered a mágnesesség?
A "tengerek" jelenléte, vagy inkább sima, megszilárdult olvadt kőzetek tengere szintén rejtélyt jelentenek. Ezek a "tengerek" nem kevesebbet jeleznek, minthogy a távoli időben egy hatalmas láva kiáradás történt. Mára megerősítést nyert, hogy néhány Hold kráter belső eredetű. De semmi sem utal arra, hogy a Hold valaha elég forró volt ahhoz, hogy vulkánkitöréseket produkáljon.
A kirakós egy másik darabja, hogy majdnem az egésze - négyötöde - ezeknek a "tengereknek" a Hold Föld felé néző oldalán található. Kevés "tenger" van a Hold túlsó oldalán, amit gyakran tévesen neveznek a "sötét oldalának". Pedig a túloldal több krátert és hegyvidéki területet tartalmaz.
Összehasonlítva a Hold többi részével, a "tengerek" viszonylag mentesek a kráterektől, ami arra utal, hogy a krátereket lávafolyamok borították be. Hozzátéve ehhez a rejtélyhez - nagy, sűrű, kör alakú tömegek fekszenek 20 és 40 mérföldre a Hold-tenger közepe alatt. Ezeket azért fedezték fel, mert a sűrűségük eltorzította a felettük, vagy a közelükben repülő űrhajók pályáját. Egy tudós azt vetette fel, hogy a "mascon"-ok nehézfém meteoritok, amelyek mélyen belesüllyedtek a Holdba, amikor az még lágy, alakítható volt. Ezt az elméletet már kihagyták a számításból, mivel a meteoritok ilyen nagy sebességnél elpárolognak, amikor érintkezésbe lépnek a felszínnel.
Egy másik hétköznapi magyarázat az, hogy a "mascon"-ok nem mások, mint láva által kitöltött üregek, de a szkeptikusok azt mondják, hogy nincs elég láva, hogy ez lehetséges legyen. Úgy tűnik, hogy ezek a "mascon"-ok óriási, korong alakú tárgyak, esetleg mesterséges konstrukciók. Nem valószínű, hogy a nagy, kör alakú lemezek közvetlenül a "tenger" közepe alatt, mint egy hatalmas bikaszem, egy baleset, vagy véletlen folytán kerültek oda.
1969 és 1977 között az Apollo küldetés szeizmografikus berendezése mintegy 3000 "holdrengést" regisztrált működésének minden évében. A legtöbb rezgést meglehetősen kicsi meteorit becsapódások, vagy lezuhanó hordozórakéták okozták. De sok más rezgést észleltek mélyen a Holdban. Erről a belső "nyikorgásról" úgy gondolják, hogy bolygónk gravitációs vonzása okozta, mivel a legtöbb "holdrengést" akkor jelezték, amikor a Hold a legközelebb volt a Földhöz.
Egy esemény történt 1958-ban a Hold Alphonsus kráterében, mely megrázta azt az elképzelést, hogy minden belső holdrengési tevékenység egyszerűen a sziklák átrendeződése. Azon év novemberében Nyikolaj Kozirev, a Krími Asztrofizikai Obszervatórium szovjet csillagásza megdöbbentette a tudományos világot a Hold kráter csúcsa melletti első feljegyzett gázkitörés lefotózásával.
Kozirevnek tulajdonítható ennek a kiáramló, flureszkáló gáznak a felfedezése. Azt is megállapította, hogy a vöröses fény a szénvegyületek jellemzője, amely "úgy tűnt, hogy mozog, és egy óra múlva eltűnt."
Egyes tudósok nem voltak hajlandóak elfogadni Kozirev megállapításait, míg a Lowell Obszervatórium csillagászai is meglátták a vöröses ragyogást az Aristarchus régió hegygerinceinél 1963-ban. Napokkal később színes fényekről számolt be két különböző megfigyelő, ami több mint egy órán át tartott a Holdon. Valami folyik odabenn a vulkanikusan halott Hold belsejében. Bármi legyen is az, ugyanúgy megtörtént egyazon időben. Ahogy a Hold közelebb kerül a Földhöz, különböző állomások szeizmikus műszerei azonos rezgéseket érzékelnek a Hold felszínén. Nehéz ezt a mozgást természetes jelenségként elfogadni.
Bizonyíték van rá, ami azt jelzi, hogy a Hold üreges lehet. A holdkőzet tanulmányok azt jelzik, hogy a Hold belseje eltér a földköpenytől, ily módon utalva egy nagyon kicsi, vagy nem létező magra.
1962-ben a NASA kutatója, Dr. Gordon MacDonald kijelentette: "Ha a csillagászati adatokat leegyszerűsítjük, akkor úgy találjuk, hogy az adatok szerint a Hold belseje kevésbé sűrű, mint a külső részek. Sőt, úgy tűnik, hogy a Hold inkább egy üreges, min egy homogén gömb."
Az Apollo 14 űrhajósa Dr. Edgar Mitchell miközben egy üreges Hold lehetőségén gúnyolódott, azt elismerte, hogy mivel nehezebb anyagok vannak a felszínen, nagyon is lehetséges, hogy hatalmas barlangok léteznek a Holdon.
Az MIT-s Dr. Sean C. Solomon azt írta:

"A Lunar Orbiter kísérletek jelentősen javítottak a tudásunkon a Hold gravitációs mezőjét illetően... jelezve azt az ijesztő lehetőséget, hogy a Hold üreges lehet.Miért ijesztő? Ennek jelentőségét Carl Sagan csillagász megállapította 1966-os Értelmes élet az univerzumban című munkájában. "Egy természetes mellékbolygó nem lehet üreges objektum."

A leginkább megdöbbentő bizonyíték arra, hogy a Hold üreges lehet, 1969 november 20-án érkezett, amikor az Apollo 12 legénysége, miután visszatért a parancsnoki hajóra, leküldte a Hold-modult az emelkedés szakaszában, hogy az lezuhanjon a Holdra, létrehozva egy mesterséges holdrengést. A modul mintegy 40 mérföldre az Apollo 12 leszállási helyétől csapódott a Hold felszínébe, ahol az ultraérzékeny szeizmikus berendezés valami olyat rögzített, ami váratlan és meghökkentő volt, a Hold több mint egy órán keresztül úgy visszhangzott, mint egy harang. A rezgéshullámnak csaknem nyolc percig tartott, hogy elérje a csúcsot, majd csökkent az intenzitása. Ezen a napon egy sajtókonferencián a szeizmikus kísérlet egyik társ-igazgatója Maurice Ewing azt mondta az újságíróknak, hogy a tudósok tanácstalanok, hogy megmagyarázzák a jelenséget.

"Ami ennek a jelentését illeti, most inkább nem adnék rá értelmezést. De ez pont olyan, mintha valaki megkondított volna egy harangot egy templomban egyetlen ütéssel, és megállapítja, hogy a belőle jövő utózengés még 30 percig folytatódik."

Később megállapították, hogy a kis rezgések tovább folytatódtak a Holdon több mint egy óráig. A jelenség megismétlődött, amikor az Apollo 13 harmadik fázisát a Holdnak ütköztették rádióvezérléssel, mely becsapódás 11 tonna TNT erejével volt egyenértékű. A NASA szerint ez alkalommal a Hold "úgy reagált, mint egy gong." Bár a szeizmikus berendezés több mint 108 mérföldre volt a becsapódás helyszínétől, a felvételek azt mutatták, hogy a visszhang 3 óra 20 percen át tartott, és 22-25 mérföld mélyre hatolt le. A mesterséges ütközéses újabb vizsgálatok hasonló eredményeket hoztak. Az egyik becsapódás után a Hold négy órán keresztül visszhangzott. Ez a jelenség kapcsolódik a Hold sűrűségének problémájához, ami megerősíti az üreges Hold elképzelést. A tudósok azt remélték, hogy felvehetik egy meteor becsapódását, ami elég nagy ahhoz, hogy lökéshullámokat küldjön a Hold magjához és vissza, hogy rendezzék ezt a kérdést. Ez a lehetőség 1972 május 13-án érkezett el, amikor egy nagy meteor találta el a Holdat 200 tonna TNT-vel egyenértékű erővel. Miután elküldte a lökéshullámokat mélyen a Hold belsejébe, a tudósok értetlenül állapították meg, hogy az nem tért vissza, amely igazolja, hogy valami szokatlan dolog van a Hold magja körül, vagy annak hiányával.
Dr. Farouk El Baz a következőket mondta: "Feltételezhetően sok felfedezetlen barlang létezik a Hold felszíne alatt. Több kísérletet is repítettek a Holdra, hogy lássák, valóban vannak-e ilyen barlangok." Ezen kísérletek eredményeit nem hozták nyilvánosságra. Úgy tűnik, hogy a Holdnak egy szívós, kemény külső héja van, és egy könnyű, vagy nem létező belseje. A Hold héjazata sűrű ásványi anyagokat tartalmaz, mint a titán, amit a Földön az építőiparban, valamint repülőgépekhez és űrhajókhoz használnak. Sokan még mindig emlékeznek arra, amikor a tévében mutatták az űrhajósokat, amint hiába próbáltak átfúrni a Hold kérgén. A speciálisan megtervezett fúrással csak néhány centire akartak behatolni. A Hold kemény felszínének rejtélyét tovább súlyosbítja, hogy úgy tűnik, feldolgozott fémeket fedeztek fel. A szakértők meg voltak lepve, hogy találtak kőzeteket sárgarézzel, csillámpalával és amfibollal, mellette közel tiszta titánt. Urán 236-ot és neptunium 237-et - elemek, melyeket korábban nem találtak a természetben - fedeztek fel a holdkőzetekben, az Argone Nemzeti Laboratórium szerint. Miközben még mindig próbálják megmagyarázni ezen anyagok jelenlétét, a tudósok meglepetten értesültek a Veszélyek tengeréből származó rozsdamentes vasrészecskékről.
1976-ban az Associated Press beszámolt arról, hogy a szovjetek bejelentették a vasrészecskék felfedezését, amelyek "nem rozsdásodnak" azokban a mintákban, melyeket egy pilóta nélküli Hold misszió hozott vissza 1970-ben. Olyan vas, amely nem rozsdásodik, a természetben ismeretlen, és jóval meghaladja jelenlegi földi technológiánkat. Kétségtelenül a legnagyobb rejtély a Holddal kapcsolatban elsősorban az, hogy hogyan került oda. Az Apollo küldetések előtt a Hold eredetéről szóló elmélet az volt, hogy az leszakadt a Földről évmilliárdokkal ezelőtt. Bár senki sem tudta bizonyosan meghatározni, hogy a Föld melyik részéből származik, sokan gondolták, hogy az anyagveszteségre magyarázatot adnak a hatalmas földi árkok, melyek a Csendes-óceánt alkotják. Az ötletet azonban elvetették amikor kiderült, hogy kevés hasonlóság van bolygónk és a Hold összetételében.
Egy újabb elmélet az volt, hogy a Hold a Föld kialakulása után megmaradt űrszemétből jött létre. Ez a koncepció tarthatatlannak bizonyult a jelenlegi gravitációs elmélet fényében, ami azt jelzi, hogy egy nagy tárgy felhalmozza az összes laza anyagot, nem hagyva semmit egy másik nagy test formálódásához. Ma már általánosan elfogadott, hogy a Hold máshonnan származik, és belépett a Föld gravitációs terébe valamikor a távoli múltban.
Itt az elméletek eltérhetnek - az egyik azt állítja, hogy a Hold eredetileg egy bolygó, amely összeütközött a Földdel törmeléket hozva létre, amely együttesen alakította a Holdat, míg egy másik azt mondja, hogy a Holdat, miközben vándorolt a Naprendszerünkben, elfogta, és Föld körüli pályára húzta a gravitáció. Ezen elméletek közül egyik sem különösebben meggyőző, mert hiányzik a bizonyíték arra, hogy a Földet, vagy a Holdat fizikailag megzavarta volna a múltban egy közeli találkozás. Nincs törmelék az űrben, jelezve a korábbi ütközést, és nem úgy tűnik, hogy a Föld és a Hold ugyanabban az időszakban alakult volna ki. Ami az "elfogás" elméletet illeti, a tudós Isaac Asimov, aki jól ismert szépirodalmi műveiről ezt írta:
"Túl nagy ahhoz, hogy a Föld elfoghatta volna. Az esélye egy ilyen elfogásnak, és hogy ezután a Hold egy majdnem kör alakú pályára kerül a Föld körül túl kicsi ahhoz, hogy egy ilyen eshetőség hihető legyen."Asimovnak igaza volt, amikor figyelembe vette a Hold pályáját, mivel nem csak közel tökéletes kör, hanem kötött helyzetű, az egyik oldala van mindig a Föld felé, nagyon kis változással. Amennyire tudjuk, ez az egyetlen természetes mellékbolygó egy ilyen pályán. Ez a kör alakú pálya különösen furcsa, tekintve, hogy a Hold tömegközéppontja egy mérfölddel közelebb van a Földhöz, mint a geometriai középpontja. Ezen ténynek önmagában egy instabil, bizonytalan pályát kellene eredményeznie, ahogy egy ilyen tömegközéppontú golyó sem gördülne egyenes vonalon. Továbbá a Naprendszerünkben lévő más holdak majdnem mindegyike bolygójának egyenlítői síkjában kering. Nem így a Hold, aminek pályája furcsa módon közelebb van a Föld Nap körüli keringési pályájához, vagy hajlik a Föld ekliptikájához több mint öt fokkal. Ha ehhez hozzáadjuk a Hold kidudorodásának tényét - a Földdel átellenes oldalon található - ez hatálytalanítja a gondolatot, hogy ezt a Föld gravitációs vonzása okozta, lehetővé téve egy csaknem egyensúlyi világot."
Úgy tűnik lehetetlen, hogy egy ilyen furcsaság egy ilyen pontos és körpályára essen. Ez egy érdekes találós kérdés, mint a William Roy Shelton tudományos író által megfogalmazott, aki ezt írta: "Fontos megjegyezni, hogy valaminek oda kellett helyezni a Holdat a Föld körüli kör alakú pályára, vagy annak közelébe." Csakúgy, ahogy egy Apollo űrhajó kerüli meg a Földet minden 90-ik percben, miközben 100 mérföld magasan van, és körülbelül 18000 mérföldes óránkénti sebességgel kell haladnia, hogy a pályáján maradjon, valaminek lennie kellett, ami a Holdnak megadta az éppen szükséges sebességet a súlyához képest, és a magasságát...
A lényeg, és ezt ritkábban jegyzik meg figyelembe véve a Hold eredetét az, hogy nagyon valószínűtlen, hogy bármelyik tárgy csak úgy belebotlana a tényezők megfelelő kombinációjába, ami ahhoz szükséges, hogy pályán maradjon. "Valami kellett, hogy a Holdat ebbe a távolságba, erre a pályára és sebességre állítsa. A kérdés az, hogy mi volt az a "valami"?
Ha a Hold pontos és stabil pályáját puszta véletlennek tekintjük, akkor az is véletlen, hogy a Hold éppen a megfelelő távolságra van a Földtől, hogy teljesen eltakarja a Napot egy napfogyatkozás folyamán? Míg a Hold átmérője mindössze 3476 kilométer, szemben a Nap gigantikus 1,39 millió kilométerével, mégiscsak a megfelelő helyzetben takarja el az egész napot a lángoló koronáján kívül, amikor a Nap és a Föld között halad át.
Asimov kifejtette:

"Nincs asztronómiai oka annak, hogy a Hold és a Nap ilyen jól illeszkedjen. Ez a legtisztább véletlen, és csak a Föld van megáldva ilyen módon az összes többi bolygó között."

Vajon csak véletlen egybeesés? Hogyan lehet megmagyarázni ezt és még sok más Hold rejtélyt?
1970 júliusában két orosz tudós, Mihail Vasin és Alexander Scserbakov megjelentetett egy cikket a szovjet Szputnyik című lapban: "A Hold idegen intelligencia alkotása?" Ők alkották meg azt az elméletet, hogy a Hold nem egy teljesen természetes világ, hanem egy kisbolygó, amelyet évmilliókkal ezelőtt a távoli űr intelligens lényei tettek üregessé olyan technológiával, amely messze felülmúlja a miénket. Hatalmas gépeket használtak a kőzet megolvasztására és a nagy üregek megformálására a Hold belsejében, és az olvadékot ők juttatták a felszínre. Egy védett hajótestszerű belső héjjal, plusz egy rekonstruált külső héjjal fémes sziklákból, ez egy gigantikus hajó volt, amit átkormányoztak a kozmoszon, és végül pályára állították a Föld körül. Cikkükben Vasin és Scserbakov azt írták: "Felhagyva a "józan ész" hagyományos útját, már belevetettük magunkat olyasvalamibe, ami első látásra úgy tűnik, hogy féktelen és felelőtlen fantázia. De minél aprólékosabban megy bele és gyűjti össze az információkat az ember a Holdról, annál inkább meg van győződve arról, hogy nincs egyetlen tény sem, ami kizárná a feltételezést. Nem csak ez, hanem sok, eddig rejtélynek tekinthető dolog a Holdról megmagyarázható az új hipotézis fényében."
Ha első pillantásra felfoghatatlannak tűnik az űrhajó Hold elmélet, érdemes megfontolni, hogy ez a modell hogyan egyeztethető össze a Hold többi titkával. Ez megmagyarázná, hogy miért bizonyos, hogy a Hold sokkal idősebb, mint a Föld, és talán még a Naprendszerünknél is öregebb, és miért van három különböző réteg a Holdon belül, a legsűrűbb anyaggal a külső rétegben, pontosan úgy, ahogy egy űrhajó "hajótestéről" gondolnánk. Azt is megmagyarázza, hogy miért nincs nyoma a víznek a Hold felszínén, de bizonyíték arra, hogy a mélyben létezik. Ez az elmélet megmagyarázná a furcsa "tengereket" és masconokat, talán a használt gépek nyomai, melyekkel üregessé tették a Holdat. A mesterséges bolygó ötlete magyarázhatja a furcsa, ritmikus "holdrengéseket", ahogy egy mesterséges szerkezet reagál ugyanezen módon a Föld vonzásából adódó nyomásra. És a mesterséges eszközökre a Hold felszíne alatt, melyek forrásai lehetnek azoknak a gázfelhőknek, amelyeket megfigyeltek.
A Hold intelligens "terraformálása" megoldásként bizonyulhat a "forró Hold" és a "hideg Hold" érvelésre - mindkettő helyes! A Hold eredetileg egy hideg világ volt, amelyet űrhajóvá alakítottak át mesterséges melegítéssel, és hatalmas tömeget távolítottak el a belsejéből.
Ez az elmélet azt a látszólagos ellentmondást is megmagyarázza, hogy a Hold üreges. Ha a Hold eredetileg egy tömör világ volt, amelyet mesterségesen vájtak ki, lenne bizonyíték mindkét fázisra, pontosan arra, amit jelenleg a Holdról tudunk. Egy mesterségesen kivájt Hold megmagyarázná, hogy miért kong órákkal egy becsapódás után is, és hogy miért találtak ott kemény fémmmintákat, mint a titán, a króm és a cirkónium, "rozsdamentes" vasat, valamint urán 236-ot és neptúnium 237-et. Tény, hogy az űrhajó Hold elmélet sokkal közelebb lehet bármely más elméletnél, amely a Hold eredetére és bámulatos pályájára próbál választ adni.

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/12/ki-parkolta-le-holdat-tokeletes-kor.html#.UqsdnPvZh8E