Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok a szeretetről, szerelemről.

2014.03.24

 
A szaporodás szükséges, de nem kötelesség. Szükségszerű a fajfenntartás érdekében, de nem lehet kényszer. Ugyanakkor a szexuális vágy sokszor kényszer. (TK)

   A szerelem tisztaságát nem az dönti el, mi van a nadrágodban.(TK)

     ♦

  A láb könnyen kitárulkozik, de a szívünk csak őszinte szerelemre képes megnyílni.(TK)

      ♦

  A szavakat be lehet mocskolni, még a legszebbet is. A gondolatokat is, de a szív érzéseit nem.  (TK)

      ♦

A szeretet a leghatalmasabb erő az Univerzumban.

      ♦

A világ egyik legnagyobb hazugsága, hogy elhitette az emberekkel, hogy aki hisz a szeretetben, az idealista. Aki a szeretetben hisz, az a Valóságban hisz. Aki a hazugságban hisz, az ........?(TK)

     ♦

Nem szerethetsz jobban, és nem szerethetsz kevésbé, mert a szeretet nem mennyiségi dolog, hanem minőségi, és ennél fogva mérhetetlen. (Osho)

     ♦

Mikor a szerelem és a szeretet eggyé válik, már nem a testek egyesülése adja a legnagyobb gyönyört, hanem a szíveké.(TK)

A legfőbb kérdés kulcsa a Szeretet, és ott a válasz minden kérdésre.

        87-hertz-aus-wolken.jpg

 Mi a különbség a szeretet és a szerelem között; Mi a szeretet és mi a szerelem; Mit szabad és mit nem; És egyáltalán, a szeretetben létezik korlátozás; Létezhet?

 Könnyűnek látszó kérdések, de évezredek temérdek írott és íratlan törvényei, szabályai, amik nemcsak időben változnak, hanem eltérő kultúrákban és vallásokban is, egyáltalán nem könnyítik meg a választ.

A szeretet talán a könnyebben megválaszolható - gondoljuk -, hiszen szerethetjük szüleinket, gyerekeinket, rokonainkat, barátainkat, a macskánkat és egyéb állatfajtáinkat. Ebben az érzésben nincs szerepe a nemiségnek. Ezenkívül szerethetjük az országot, ahol élünk, a természetet, a Föld bolygót, Istent egyre magasztosabb szeretettel, és talán ráébredünk, hogy a valódi szeretet néha mennyire távol van attól az érzéstől, amit mi szeretetnek hiszünk. A mi szeretetünk sokszor közelebb áll az önzéshez, a másik kisajátításához, birtokláshoz. Úgy tűnik, szeretnünk is meg kell tanulni.

Na és a szerelem? Ha rávágnánk gondolkodás nélkül a választ, akkor, lehet, hogy azt mondanánk, az olyan szex, ami kölcsönös vonzalmon alapul. Vonzalom híján csak szex, vagy prostitúció lehet, de ez így még nem lenne teljes a mai, államonként néha erősen különböző erkölcsi szabályok szerint, hiszen vonzódhat egymáshoz két férfi, vagy két nő.

Úgy tűnik, a szerelemnek temérdek korlátot állítottak fel az emberiség történelme alatt erkölcs néven. Vannak ma is, a 21.században olyan társadalmak, ahol törvény tilt az utcán bármiféle erotikus cselekedetet. Ismerjük a csadort, meg azokat a fekete földigérő sátrakat, amiből a nő csak egy rácson keresztül kukucskál ki. Aztán van ország, ahol az orális szexen rajtakapott párocska női tagját megkövezik, mert az orális szex halálos bűn, főleg, ha nő az aktív elkövető, és vannak, ahol a házasságtörés női tagját kövezik meg elgyengüléséért, mint pl. Szudánban. Vannak országok, ahol a homoszexualitást halállal büntetik, mint Irán, Mauritánia, Szaúd-Arábia, Szudán, Jemen, de Szomália és Nigéria egyes részein is, s van ahol elrettentésül nyilvánosan végzik ki a "vétkeseket". Itt megjegyzem, hogy Szaúd-Arábiában gondosan illusztrált középiskolai tananyag, miként csonkoljanak meg egy tolvajt, illetve hogyan öljenek meg egy homoszexuális embert (és zsidót). A további 60 országot, ahol törvényesen büntethetik és diszkriminálhatják őket, nem sorolom fel, hosszú lenne, az alábbi címen olvashatók:

  (http://hu.wikipedia.org/wiki/LMBT-t%C3%B6rv%C3%A9nyek_list%C3%A1ja)

Más, magukat fejlettnek valló népeknél pedig, akik oly büszkék az ő liberális, demokratikus, szabad társadalmukra, legenyhébb esetben kirekesztik azokat, akik nem állnak benn a sorban. És az is előfordulhat, hogy a felháborodott "erkölcsös" polgár úgy érzi, tennie kell valamit, ha már Isten nem csapja agyon ezeket a szörnyszülötteket villámmal. És teszi is a sokszor "látszat"törvények ellenére. Megalázással, rongálással, fenyegetéssel, tettlegességgel, stb. Csakhogy ezek a "jó polgárok" valamiért szelektív ismeretekkel rendelkeznek Istennel kapcsolatban. Kimaradt a tudástárukból, hogy Isten a Szeretet Istene és nem személyválogató. Nincs kedvenc és nincs sarokbaállított rosszcsont. Istennek minden ember egyformán fontos. A bűnös és az erkölcsös, sőt az álszent is!

Ha a végeredmény felől közelítünk, fel kell ismernünk, hogy néha oly zabolátlan hormonjaink nélkül kihalna az emberiség. A szerelemnek vélt szerelem akkor kezd ébredezni, mikor a nemi hormonok is felébrednek. Azt pedig sokan tudjuk, hogy ezekkel a hormonokkal néha lehetetlen bírni. Azt csináltatnak velünk, amit akarnak, és mit akarnak? Szexelni, szexelni, szexelni! Mindig, mindenhol és minden szimpatikus egyeddel, vagy kevés volt a whisky és túl sok a fény. Erre a helyzetre nagyon is igaz, hogy a szerelem vakká tesz. Miért is? SZAPORODÁS!! A hormonokon alapuló szex célja a szaporodás. Ez egy program, nem pedig érzelem, (ami persze nem zárja ki az érzelmet), ugyanakkor egy rendkívül erőteljes energia is, melynek ha megakadályozzák szabad áramlását, vagy mellékmederbe terelik, torzzá válik, mint pedofília, nemi erőszak, szadomazochizmus, beteges önmegtartóztatás, szexuális gyilkosság, stb. Egyik legnagyobb ellensége, talán maga a programozója a természetes szexualitásnak az álszentség, hazug hatalmakat szolgáló és kikényszerített hamis erkölcsiség, ami emberek millióit tette tönkre és boldogtalanná, s teszi ma is. A szerelem és a szexualitás kölcsönös örömszerzés, az állatokban ugyanúgy jelen van, talán csak kevésbé kreatív, bár lenne néhány érdekes ellenpélda. (pl. egyes madarak udvarlási szokásai, vagy életen át tartó hűségük a párjukhoz). Az ember extrabónusza a gyönyör lehetősége, amit sokan nem ismernek, mert elég nekik a jó szex, vagy a megkönnyebbülés kellemesen lenyugtató érzése. Ez lenne a szerelem? Vagy az, amikor a szeretkezésnek nevezett aktus jobban hasonlít egy marathoni futáshoz, ahol a futó egyre türelmetlenebbül, sokszor visítozva akar a célba érni, aztán beérve levegő után kapkodva, (némelyek szívinfarktusközeli állapotban), agyonizzadva rongyként esik össze. Ez nem szerelem, ez szex, ráadásul igen fárasztó, főleg ha függőséggé válik.

Hány és hány kapcsolat bomlik fel, mikor a testi élvezet a megszokott partnerrel már nem élvezet, mert unalmas, vagy idegesítő? Ugyanolyan rutinná válik, mint a fogmosás, csak nem olyan gyakran. Vagy mennyi kapcsolat marad egyben, mert megszokták egymás rigolyáit és nehéz változtatni, vagy attól félnek, hogy egyedül maradnak. És akkor még nem beszéltünk az érzelmi zsaroláson, vagy csúf, de kívánatos anyagiakon alapuló kényszerkapcsolatokról. Szóval ezekben az esetekben hol is volt a valódi szeretet?

Játszadozunk már gyermekként, játszadozunk felnőttként, aztán mikor tényleg szerelmesek leszünk, megeshet, hogy vágyunk tárgya is csak játszadozni akar. Ez egyenesen oda vezet, hogy nem merünk, nem akarunk megbízni senkiben, nehogy fájdalmat okozhasson nekünk és ugyanez visszafelé is érvényes, és lassan már nem hiszünk az igaz szerelemben, akár bevalljuk, akár nem, és belemenekülhetünk az érzelmektől mentes testiségbe, hogy csak élvezhessünk következmények nélkül, miközben magányosak maradunk, hiába üvöltjük ki a világnak, milyen jó nekünk és milyen szupercsődörök, vagy mennyire csábító szuperlotyók vagyunk, és a szerelem illatozó virágoskertjéből bűzös dögvirágok trágyadombját teremtjük. Csak annyit érünk el evvel, hogy sosem vagyunk már egyedül, mert felfigyelnek ránk. Vannak akik busásan megfizetnek önkitárulkozásunkért, és vannak, akik leköpnek, miközben nem vesszük észre, hogy sokkal mélyebb, fájóbb sebeket szerzünk, de a legfájóbb, hogy egyre mélyebbre süllyedünk a valódi magányba.

Ám attól, hogy egyesek nem hisznek az igaz szerelemben, ettől még nagyon is létezhet és nem csak irodalmi művekben, operákban, színdarabokban, hanem a valóságban is. Létezik, ám ritka kincs. Csodákra képes! Szárnyakat növeszt, melyek az égig ragadnak és látóvá teszi a vakokat, hallóvá a süketeket.

Milyen a valódi szeretett és létezhet-e tiszta szerelem? Hát persze! Csak előbb le kell döntenünk a korlátokat és akadályokat, amiket felállítottunk az álszent, érdekeket kiszolgáló álerkölcs nevében.  A tiszta erkölcs nem vethető alá semmilyen érdeknek, ezért tiszta. És ne feledkezzünk meg az önzésről sem!

Amíg csak "ÉN" van, addig nincs "MI", vagy "EGYÜTT".

Hazugságra hazugság a válasz, erőszakra erőszak, szeretetre pedig szeretet. Egyszerű a döntés, de saját magunknak kell magunkért dönteni.

Talán, ha végre megpróbálnánk saját magunkban elgondolkozni, megkeresni a saját gondolatainkat, nem pedig lustán hagyni agyunkba, szívünkbe telepedni mások elvárásait, gondolatait, sugallatait. Talán, ha beengednénk magunkba a tiszta, önzetlen, korlátok nélküli szeretetet, talán akkor megváltozna a világ is körülöttünk, mert mi is megváltoznánk... egészen biztosan! 

lotusz-mozgo.gif

 Az igaz szeretet csendes, nem szab feltételeket, nem árt senkinek. A valódi szeretet szabaddá tesz.(TK)

♦♦♦

"Először meditálj, légy boldog, és akkor elönt a szeretet. Akkor csodálatos lesz másokkal lenni, és csodálatos lesz egyedül lenni is... Minden egyszerűvé válik. Nem függsz másoktól, és te sem teszel másokat függővé magadtól. Akkor az igazi barátság lesz. Sosem lesz belőle kapcsolat, mindig csak egy kapcsolódás lesz.
Kapcsolódsz, de nem csinálsz belőle házasságot. A házasság félelemből születik, a kapcsolat szerelemből. A kapcsolódás addig tart, amíg a dolgok csodálatosak, és van mit megosztanod a másikkal. De amint úgy látod, hogy eljött az elválás pillanata, mert útjaitok ennél a kereszteződésnél ketté válnak, mondj búcsút, és légy nagyon hálás mindazért, amit a másik jelentett neked; mindazért az örömért, boldogságért és csodálatos pillanatért, amit megoszthattál vele. Gyötrődés és fájdalom nélkül - egyszerűen különváltok."

Osho

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mo

(ii, 2015.05.12 16:53)

ohhh

eu

(c..c.., 2015.02.02 18:46)

Love... sex and rock and roll!!!!!!!

Kaposvár

(Évi, 2014.08.29 07:56)

Hát igen, a szex még nem szerelem. A gyerekek azt teszik, amit a felnőttektől tanulnak, hát ne csodálkozzunk!

...

(Kane, 2014.03.30 22:06)

Hmmm... Én nem hiszek a homoszexualitásban sem a heteroszexualitásban stb.... Nem gondolom azt, hha egy velem azonos nemű vagy egy ellentétes nemű személyhez fűznének gyengéd érzelmek egyből beskatulyázható lennék valamelyik cimke alá... Hisz ha becsukom a szemem és csak hallgatom vagy érzem a másik embert (nem szexre gondolok) akkor nemcsak az ő neme lényegtelen, de az enyém is... Persze vannak a férfi / női szerepek..amiket szintén csak a társadalmunknak köszönhetünk... :) És valóban léteznek olyan azonos nemű párok is, ahol látható ,h az egyik fél a férfi a másik a nő szerepét próbálja betölteni... Én ebben nem hiszek... Azt gondolom, h úgy kell elfogadni MAGUNKAT!!! és persze a másikat ahogy van....
Érdekes amit írsz a szexualitásról,h nálunk áll fenn a gyönyör lehetősége.
Tudtad, h a delfinek rengeteget szerelmeskednek? naponta többször... különböző partnerekkel, néha nem csak ketten, és azonos neműek is? Több természetfilmben hallottam már, h a delfinekkel foglalkozó tudós azt mondta, h ők nem csak szaporodás céljából szexelnek... Vajon igaz lehet ez??? Ha így van az is lehet ,hogy a delfinek jóval előbbre vannak nálunk ... Előrébb a mi álerkölcseinknél... De például az állatvilágban is rendszeresen láthatunk azonos neműeket aktust kezdeményezni.... És a növényvilágban is sok növény képes az azonos neműt megtermékenyíteni...Ha mindez ennyire természetes mégis miért látunk ennyire beszűkülten???!!

Re: ...

(Kazu, 2014.04.01 21:27)

Én sem hiszek a megkülönböztetésben, de sajnos valahogy meg kell nevezni a megkülönböztetett dolgokat, ha azokról írok. Sokkal jobban tetszene, ha nem lenne szükség ezekre a szavakra, mint homoszexualitás, heteroszexualitás, de az emberiség nagy része még ragaszkodik hozzájuk.
A megfogalmazás a teljes történet ismerete nélkül talán félreérthető volt, hogy egy férfipárban az egyik átveszi a nő szerepét, mert ezt inkább a feladatra értettem, de valóban vannak férfiak női lélekkel férfitestben, a nőknél is lehetséges fordítva, ám ez hosszú téma és fölösleges, mert én is úgy gondolom, hogy úgy kellene egymást elfogadnunk, amilyenek vagyunk.
A delfinekről olvastam hasonlót és valóban különleges teremtmények. Ki tudja, melyik életforma áll magasabb szellemi szinten a Földön? Az ember természetesen önmagát tartja a legfejlettebbnek, de mi a szellemi fejlettség mérőfoka? A testi, szellemi elnyomás technológiájának fejlettsége? Aligha. Szerintem mi emberek a valódi tudás és a tanult „iskolai” tudás közé gyakran egyenlőségjelet teszünk, mert sokszor fogalmunk sincs róla, fel sem merül, hogy a kettő nem ugyanaz, ezért esünk oly gyakran az önteltség csapdájába... én így gondolom, mint azt is, hogy aki képes önmagát és másokat elfogadni, és képes odafigyelni a saját gondolataira, az nem lát beszűkülten.
Az állat- és növényvilágban tényleg nagyon sok példa van az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatra, szűznemzésre. Lehet, hogy némely fajoknál a szex több, mint ösztön, mindenesetre a hűséget és gondoskodást sokuk ismeri. Követendő példa sok embernek...

Vajon valóban ...

(Syke, 2014.04.11 21:17)

Vajon valóban létezik olyan, h nő férfi lélekkel. vagy férfi női lélekkel???
Én személy szerint azt gondolom, hogy a nemi identitásunkat csak a testünk/hormonok határozzák meg... Az hogy,születésünktől tényként kezeljük, hogy a kukisok a fiúk.. a cicisek meg a lányok...ez a szaporodás céljából nyilván fontos... De... a szeretet szempontjából???!! Szerintem nem... Pár éve hallottam, hogy tudósok egereken kísérleteztek és kiderült , h lehetséges 2 petesejtből (hímivarsejt nélkül) utódot nemzeni... Azóta sem hallottam róla...
de akkor miért ne lehetne ez 2 hímivarsejttel is..??Mi van, hogyha az ilyen alapvető ismereteinket is megkérdőjelezzük? Szinte elképzlhetetlen...
Visszatérve a nem megfelelő nemű lélekhez egy testben...
Én csak a nevezzük "biszexualitásban" hiszek... Azt gondolom, hogy mindenkit lehet szeretni szerelemmel nemtől függetlenül... Ugyanannyira nem hiszek a homoszexualitásban, mint a heteroszexualitásban... Véleményem szerint mindezek külső tényezők hatására alakulnak ki... Manapság úgy növünk fel, h heterok vagyunk..Annak "születünk", akként nevelkedünk, tanuljuk az iskolában,szüleinktől, médiából, vallási példákból... (Gondolj csak bele, ha hallanád, hogy valaki biszexnek neveli a gyerekét??? Így hívnák akkoris, ha csak a gyerekre hagyná a döntést kicsi korától kezdve... A gyerkőcöt tuti , hogy szivatnák a suliban , mert az átlaggyerek már tisztában van vele, hogy a buzi az valami groteszk és bűnös dolog, holott halvány lila fogalma sincs arról ,h mit is jelent valójában...)

Aztán vannak akik bátrak bevallani maguknak, h ez nem teljesen az amire vágynak... Nyilván ezt a felfedezést nem könnyíti meg a kis világunk,sem az abban létezni vágyók, így sokan inkább hazudnak maguknak és életük végéig és példás szerepeket felvéve élik le az életüket...Mert azt gondolják, hogy a boldogság az, ha elfogadja őket az adott kultúra/társadalom...(és mert a legtöbben olyannyira nem ismerik önmagukat, hogy mégcsak meg sem fogalmazódna bennük ilyesmi, nem hogy bemerjék vallani maguknak) Pedig ez mekkora baromság, mi vagyunk az adott társadalom.. és miközben magunk is tudjuk vagy érezzük , h alapvetően nem helyes, mi is elvárásoknak akarunk megfelelni és másokkal szemben is elvárásaink vannak.
A "melegekről" pedig azt gondolom, hogy ez az ő választásuk.. Nem mondom,hogy ne létezne olyan , hogy valaki csak a vele azonos neműhöz tudna vonzódni.. Csak én azt gondolom, h ennek sokkal mélyebb okai vannak...Pszihológiai okai..És itt biztos sokak számára hülyén hangzik ,ha például gyermekkori traumákról, nem hiteles szülőkről,média befolyásásról stb. beszélünk... De ezt én gondolom...

Bár én nőnek születtem, és jelenleg egy "hetero" párkapcsolatban élek... nem jelenteném ki, hogy ne szerethetnék nőt! És ugyan számomra szexuálisan egyenlőre kielégítőbbnek tűnik egy hetero párkapcsolat... de nem minden a szexualitás!!! Lehet , hogy el fogok jutni egy olyan pontra amikor már kisebb hangsúlyt fogok erre fektetni és nagyobbat a lelki dolgokra.. És akkor ez már nem lesz olyan fontos.

Re: Vajon valóban ...

(Kazu, 2014.04.15 20:57)

Japán kutatóknak sikerült először, legalábbis hivatalosan, két nőstény egérnél hím nélkül utódot produkálni. Embernél még eddig állítólag nem sikerült, vagyis próbálkoznak vele. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy az utódlásnak túl sok köze lenne a nemi identitáshoz. Abban egyetértek, hogy a családi és társadalmi nevelés hatására alakul ki bennünk erkölcsi kép a normálisról és az abnormálisról, ám ettől ezek az erkölcsképek lehetnek hamisak. A törvényt nem a törvényhozó teszi igazzá.
Avval én sem értek egyet, hogy a melegség választás kérdése lenne, persze ilyen is előfordulhat, de szerintem egy meleg ember melegnek születik, hogy ezt elfogadja, tud-e vele élni, az már egy másik kérdés. Érdekes, mily számos híresség vállalta "abnormális" szexualitását még avval a veszéllyel is, hogy kitaszítottá válik. Pl Tennesse Williams, Truman Capote, Csajkovszkij, Errol Flynn (biszex), Oscar Wilde, Leonardo da Vinci, Shakespeare (állítólag biszexuális volt), Rock Hudson, Freddie Mercury, Faludy György (biszex), Rimbaud és Verlaine, stb. Nagy nevek, akik nagyszerű tehetséget kaptak teremtőjüktől, akit ez úgy látszik, nem zavart.
Bizonnyal akadnak olyanok is, akik lelki trauma hatására választják saját nemüket, de ez gyakorlatilag nem a normális állapotuk, hiszen egy lelki sérülés következménye, nem pedig a saját akaratuk.
Szerintem mindenkinek joga van úgy szeretni és viszontszeretni, ahogy jól esik, ebben nem volna szabad senkit sem gátolni, vagy büntetni. Csupán egymás iránti tolerancia, tisztelet és szeretet kérdése az egész.

xxx

(Duke, 2014.04.14 15:44)

nem hiszem, hogy kizárólag a hormonok döntenének szexuális identitásunk ügyében és azt sem, hogy gyermekkori trauma miatt lenne valakiből meleg. lehetséges, de nem lehet ráhúzni minden melegre akárcsak a heterókra sem lehetne bármilyen sémát ráerőltetni. szerintem igenis van, aki melegnek születik, van aki biszexnek és van aki heterónak, bár ha elgondolkozom, akkor tényleg a biszex tűnik a legnormálisabb állapotnak. szűklátókörű felfogás, hogy a szaporodás miatt van a szex, ezért csak férfi és nő dughatnak egymással, ha szerelemről beszélünk, akkor nincsenek tabuk csak fafejek meg az inkvizició.

Mo

(CsP, 2013.10.11 16:38)

Elgondolkoztató, amiket irsz, Kazu. Egyszerűnek hitt téma, aztán egyre összetettebbé válik, ha elmélkedni kezdünk rajta. Tényleg gyorsan mondunk véleményt dolgkról, azt gondolva hogy ez a véleményünk, aztán valójában nem is az, hanem megtanult vélemény.
Olvasás közben felmerült bennem, ha a szex csak a szaporodást szolgálja, akkor a homoszexualitásnak nincs értelme, mert nem szaporodhatnak egymással.

Re: Mo

(Kazu, 2013.10.13 05:24)

Ha valóban így lenne, akkor logikus lenne, de én nem hiszek ebben. Tényleg van egy kényszer a kielégülésre az emberben is, akár az állatokban, de ennél magasabb állapot a szerelem, ami a testi kielégülés után sem múlik el, sőt... Az a szomorú, hogy egyre fiatalabbak élnek szexuális életet, ami véleményem szerint csak a szaporodást szolgálja, mégha ők ezt nem is így gondolják. Tizenéves kölyköknek honnan lenne fogalma, vagy akár igénye a szerelem művészetére? Egyszerűen még tapasztalatlanok. Ha pedig a többség a szexualitást csak testi szinten képes megélni, akkor a valódi szerelem egyre inkább a háttérbe szorul, és tényleg lesüllyed a kizárólagos szaporodás szintjére, aminek kellemes mellékhatásai vannak, mint pl stresszoldás, vagy zsírégetés, és a nem kívánatos következmények ellen lehet védekezni. Ez elég gyatra élmény, nincs benne semmi különleges, csak egyszerűen élvezhető adott időben.
Akkor hol van az a híres gyönyör? Mert a kielégülés messze van tőle. Hol az örömszerzés örörme?
Persze felmerülhet a kérdés, vajon a gyönyör az emberi szaporodáskényszer "ajándéka", vagy a szerelem ajándéka a teljes embernek.
A teljes emberen azt értem, aki testi-lelki-szellemi egyensúlyban van, nem a szexuális beállítottságát, bár erről is lehetne beszélni, mi az, hogy szexuális beállítottság? Hogy lehet valakit beállítani szexuálisan? Akit beállítanak, az hasonló lesz, mint egy robot, akarattalan, vagyis nem tehet róla, mégis kiközösítik. Szóval ez a megnevezés megkülönböztetést jelent, nem pedig beállítottságot, a megkülönböztetés pedig mindig hátrányos valakikre nézve.

Budapest

(Csapó Csaba, 2012.08.16 18:04)

Szép gondolatok, gratulálok! A következő novelláidban, regénye(i)dben is szeretném visszahallani őket.