Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÁRKÁNY

2013.04.18

rainbow_dragon_wallpaper-1280x800.jpg

Bevezetőnek egy gondolat: Sokszor arra is hivatkoznak a reptiliánokat, így a sárkányokat is gonosznak tartó és gyűlölő emberek az írásaikban, előadásaikban, videóikban, hogy az egyik hitelesnek vehető bizonyíték az emberek ösztönös félelme, írtózata a mindenféle hüllőktől. Ezek az emberek nem vesznek tudomást arról, hogy rengetegen tartanak a lakásukban, terráriumokban hüllőket, a legváltozatosabb fajokat és nem undorodnak tőlük.

A másik dolog, hogy nemcsak hüllőktől undorodnak sokan, hanem rovaroktól, bogaraktól, pókoktól,  nyálkás csúszómászóktól, de vannak emlősök is a listán, mint például a denevérek, az egerek, vagy még inkább a patkányok váltanak ki írtózatot. De békákkal is rémületbe lehet kergetni azt, aki fél tőle. Aki esetleg nem tudná, a béka nem hüllő, hanem kétéltű. De létezik madáriszony a pókiszonyhoz hasonlóan. És akkor mi van egyes undorító kétlábúakkal?

Így születnek az előítéletek és hogy az előítéletek hova vezetnek, már tudhatnánk!

 

SÁRKÁNY

 I.

Az első emlékem a sárkányokról még kisgyerekkoromból van. 5, talán 6 éves lehettem. Keresztanyám elvitt az unokatestvéremmel Walt Disney Csipkerózsikájára. A filmre már egyáltalán nem emlékszem, csak arra a részre, amikor a gonosz boszorkány átváltozik egy félelmetes sárkánnyá. Annyira megijedtem, hogy ordítani kezdtem. Ki kellett vinni és már nem voltam hajlandó visszamenni.

 

csipkerozsika-sarkany.jpg

 

Későbbi találkozásaim evvel a különleges lénnyel már nem tettek ekkora benyomást rám. Lassan megszokottá vált, hogy meséinkben övé a gonosz szerepe, aztán jön egy hős királyfi, vagy lovag, aki bátran szembeszáll vele és megöli. Levágja a fejét, vagy fejeit, amiket dicső trófeaként mutogat majd, és evvel nyeri el a főnyereményt: Királyságot(pénzt) és királylányt(nőt). Így kell egy gyereknek észrevétlenül megtanítani, hogy világunkban csak a hatalom és a szex számít. És gyakorlatilag ez a valódi erkölcsi mondanivalója is. A régi elcsépelt „jó győz a rossz felett” csak egy vékonyka csomagolópapír, amit úgyis kidobunk.

Süsü, az egyfejű végre egy másik lehetőséget villantott, bár inkább infantilisnak tűnik utólag. Ifjú emberként eleinte tetszett, aztán később már inkább fárasztott, de legalább nem volt gonosz mesehős.

Az első konkrét, pozitív személyiségként megjelenő sárkánnyal, Dracóval a Sárkányszívben ismerkedtem össze. Minden bizonnyal nagy szerepük volt a trükköknek, effekteknek is, de ez már nem egy ördögi, hanem egy bölcs, erős, ugyanakkor sebezhető teremtmény volt. Annyira emberi! A második a Kedves ellenségem (Enemy Mine), ahol egy ember és egy reptilián kényszerül (űr)hajótöröttként félretenni az előítéletekkel teli gyűlöletet és együttműködni a túlélés érdekében. Tanulságos film lenne sokaknak!

 

enemy-mine.jpg Enemy Mine

 

Megelőzően többször olvastam az ázsiai sárkányokról, akik többnyire az emberek tanítóiként, segítőiként bukkantak fel az ősi időkben, kevés kivételtől eltekintve. A legfőbb bölcsesség, a tudás, halhatatlanság és a gyógyító erő birtokosai is. A kínaiak Paradicsomát, vagyis a Kozmoszt, a Tudás Sárkányai lakják. A japán Fukoue-ki könyv a Tudás Kertjét Ázsia legmagasabb hegyeire helyezi. Közepén van a Sárkányok tava, melyből a világot öntöző négy folyó ered (mint a bibliai Éden négy folyója). Érdekesség, hogy a kínai hit szerint a sárkány sok egyéb fontos teendője mellett időnként leeszi a Holdat az égről, akárcsak a régi magyar népmesékben. Egy másik hasonlóság a Bibliával, de itt a teremtéssel, hogy az embert itt is földből és vízből alkotják a kínai istendinasztia megalapítójának Fu-hi császárnak, vagy másképp Tien Huang, azaz Égi Ember parancsára, aki egyébként az írás és a tudományok feltalálója a kínai mitológia szerint. Az írások szerint emberfejű sárkány volt. A kínai császár szimbóluma Fu-Hi óta a sárkány, trónusának neve: Sárkány Széke, és természetesen sárkánymotívumokkal díszített.

A Visnu Puráná-ban Shesha Naga (Shesha kígyó) az Univerzum, saját tüze-fénye által tartja fenn magát. Fején hordja a világot, és ő az alapzat, amelyen az alsó hét világ nyugszik. Visnut hétfejű kígyó ringatja a világóceánon. Peru isteni tanítója Chon (kígyó) volt, Itzamna a maják tollasfarkú csörgőkígyója, Quetzalcoatl, a Tollaskígyó, pedig a tudás és tanulás istene, az emberiség teremtője az azték-tolték mitológiában, és aki úgy lebeg a teremtés elején a Káosz vize felett, "mint a hajnal tüzes fénye." Milyen érdekes, hogy a többi istennel szemben ő tudományt, bölcs törvényeket adott az azték népnek és nem kívánt véres emberáldozatokat, ezért a többi isten száműzte. Ő volt a nagy csapatban a pozitív alak, pedig hüllő volt.

quetzalcoatl_by_dagiel.jpgQuetzalcoatl

 

itzamna.jpg Itzamna

 

Kígyónak nevezték magukat és a papi osztályt alkották, azaz a tudományt művelték a kínai pá-k, tibeti papok, az indus nagák, kelta druidák, a mexikói nagalik, és a Kígyó Isten Fiainak, a Sárkány Fiainak nevezték magukat Babilon és Egyiptom papjai.

naga_kanya_the_snake_woman.jpg  Naga Kanya, India

 

Szeretném elkerülni a túlzott elfogultságot Ázsia felé, ezért felsorolok néhány példát az ártó sárkányokra: Kínában egy Kung-Kung nevű sárkány támasztotta az özönvizet hatalomvágyból, ezért Csuen-Hio császár kénytelen megöletni. Iránban eleve ellenségként néznek Azhi Dahákára, a sárkányra, akit a győzelmes hadisten, Verethragna öl meg. A hettitáknál Illujankas, vagy Őstenger kígyója, akit a hadisten, Tesup győz le. Indiában Krisna harcol Kálijával, a kígyóval, aki bukott istenfi. (Forrás: Várkonyi Nándor: Sziriat oszlopai)

 

museum_of_anatolian_civiization.jpg  Illujankas egy kőtáblán

 

Sok év telt el azóta és sok újabb ismerettel lettem gazdagabb a sárkányokat illetően is. A legszembetűnőbb azonban az erős ellentét a keleti és a nyugati gondolkodásban. Míg a keletieknél vannak jók és vannak rosszak (itt megjegyzem, hogy a buddhizmusban nincs jó és nincs rossz), addig a nyugati szemlélet alapján a sárkány egyenlő az ördöggel. A Bibliában kígyóként is leírják, aki Isten parancsának megszegésére csábítja Évát. Az már egy másik kérdés, hogy Ádám, a teremtés koronája miért csábult el olyan könnyen, mikor tudta, mit ad neki az asszony, merthogy nem volt vak. Mindenesetre jól jött a sztori később a nemek egyenlőtlen harcában.

 

genezis.jpg

 

Ezt a történetet már annyiféleképp magyarázták, „értők” és nem értők. Én nem fogom. Csak véleményem van, nem tudásom. Az viszont tény, hogy a sárkányok ördögivé tételében a katolikus egyháznak jelentős szerepe volt. Ettől fogva a hüllő, kígyó, sárkány és ördög azonos előjelet kapott a tudatalattinkban.

 

destruction-of-leviathan--gustave-dore---bible-.jpg Gustav Doré:Destruction of Leviathan (a leviathan elpusztítása)

 

A helyzet nem javult később sem, mikor egyre gyakrabban bukkantak fel az emberiség eredetével kapcsolatos teóriák, amikben az annunakik lettek a lehetséges teremtők, akik a mai embert kreálták. Olvastam cikkeket, melyekben az annunakikat hol azonosítják, hol keverik a reptiliánokkal, és vannak, ahol külön fajként írják le őket. Míg az annunakik jóindulatáról megoszlanak a vélemények, a reptiliánokat szinte kivétel nélkül gonosznak festik le. Vérszomjasnak, érzéketlennek, kegyetlennek, stb. Csak kevesek írnak honlapjukon békés reptilián fajokról.

 

anunnaki.jpg Gyíkember, vagy annunaki?

 

Azért felmerül a kérdés: vajon Ázsiában is egyetértenek-e ezekkel a nézetekkel, és vajon mekkora szerepe van e véleményekben a keresztény gyökereknek. És akkor mi is van a "Mindenki Egy"-gyel! Vagy bizonyos fajokra, bizonyos vallásokra nem vonatkozik, mert talán más fajokat más "istenek" teremtettek? Ezen nem ártana elgondolkozni!

 

És vajon mennyire szimpatikus ez a felhívás egy állítólagos „Plejád”-tól, aki arra szólít fel, hogy: „Arra kérek mindekit hogy csatlakozzon hozzánk és öljük le a szürkéket és a reptoidokat, mészároljuk le őket. Öljünk a szeretet erejével!!!!

Tisztában van avval, mit mond? Vajon milyen szeretetről beszél, milyen szeretet az, amit gyilkolásra akar használni? És vajon miféle plejádi lehet ez a „Plejád”? (Pléhjedi? Elnézést kérek a valódi plejádiaktól, nem csúfolódásnak szántam!) Tudatában van a felelősségének?

A gondolkodásunk formálásában természetesen a "kultúraipar", ezen belül a filmipar is igyekszik megtenni a magáét. (Tökéletesen valósághű és elkeserítő jövőképek, ahol a sárkányok irtják az embereket, vagy hüllőszerű idegenek. A jól bevált sablon alapján aztán néhány elszánt hős a végén persze legyőzi őket. Hogy miért mindig ugyanannak a népnek a fiai, az egy másik téma lehetne). 

2020-a-tuz-birodalam.jpg A tűz birodalma

Egy érdekes cikk a másik szemszögből itt olvasható, a megjelent könyv letölthető.

„Aryana Havah: Inuaki, a bennem élő reptilián”. Egy kisfiú és a pszichológusa beszélgetéseiről szól. Érdemes elolvasni, hiszen minden éremnek két oldala van!

http://nimrod-rendje.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1149485 

(megj. a fenti weboldal cikkem írása óta megváltozott, a forrásanyag felszívódott háló szövevényébe, innen már nem tölthető le a könyv, de találtam másik weboldalt, ahonnan igen)

http://ezoweb.hu/download.php?view.25

 

aryana-havah.jpg

 

Mielőtt ítélkezni kezdenénk, nem ártana megismerni azokat, akikről véleményt akarunk mondani.

Minden bizonnyal vannak a tágas univerzumban békés fajok és vannak agresszív fajok. Az ember vajon melyik csoportba tartozna? Nekünk tetszene, ha egy idegen civilizáció néhány történelmi esemény kapcsán általános ítéletet hirdetne az emberiség felett és mint kapzsi, kegyetlen, vérszomjas fajt, ki akarná irtani? Merthogy bőven találnának ilyen eseményeket. Végigkísérik az évezredeinket egészen a máig: a tömegmészárlások, népirtások, vallási háborúk, rabszolgaság, országok megcsonkítása, politikai és társadalmi elnyomások, vég nélküli hazugságok, igazságtalanságok, a Föld bolygó tönkretétele és sorolhatnám. Alig voltak-vannak békés időszakok és vajon lesznek-e egyáltalán... Hiszek abban, hogy igen, de ehhez sok mindennek meg kell változnia. Legfőképpen saját magunknak.

 

     „Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz.”

Mahatma Gandhi

 

Szeretem a sárkányokat. Nem véletlenül szerepelnek írásaimban, de ugyanakkor az emberekhez hasonlóan ők sem egyformák. Vannak jók és vannak gonoszak. És nagy valószínűséggel léteznek más fejlett életformák, melyek hozzánk hasonlóan még  szintén az anyag(iasság) vonzásában élnek. Akkor pedig nagyon is elképzelhető, hogy többségükben ők sem mentesek a hamis eszméktől, manipulációtól, megtévesztéstől. Ismerős szitu, de ettől még nem lesz valaki gonosz, csak megtévesztett.

A földi háborúk nagy részének kis érdekcsoportok jól megtervezett csalásai voltak a kanócai. Ma ez már egyértelmű. Mit lehetne tenni? Békés összefogás, meditálni a békéért, a Földért, a Szeretetért, vagy inkább felelőst keresni (ez is ismerős helyzet!), jelen esetben mondjuk a gonosz hüllőket. Gyűlöletre szólítani ellenük, kiirtani őket egy szálig! Kivétel nélkül! Ha ezt tennénk, mi magunk miben különböznénk a róluk festett képtől?

A gyűlölet gyűlöletet szül.

 

    "   "A szemet szemért elv csak oda vezet, hogy az egész világ megvakul.”

Mahatma Gandhi

 

Az egész világ, nem csak a Föld!

 

Viszont van egy legyőzhetetlen fegyver az egész Univerzumban, és ez a feltétel nélküli SZERETET. Ahogy egy aprócska gyertya lángja képes elűzni a sötétséget, úgy a Szeretet képes kioltani a gyűlöletet.

És talán nem árt néha emlékezni, hogy egy Forrásból jöttünk és ebbe a Forrásba térünk vissza mindannyian. Fizikai testeink nélkül.

 

sarkany.jpg

 

II.

Egy nagyon érdekes gondolat Várkonyi Nándortól: "Ha megfigyeljük különböző népek vallása, legendái, hitvilága alapján a sárkányokat, az egyik dolog, ami szemet szúr, hogy mekkora különbség van sárkány és sárkány között. Vannak jótevők, kegyesek, gyógyítást, bölcsességet testesítenek meg, vagy éppen romboló erőt, ártó szándékot, gonosz tudást. A következő feltűnő jelenség, hogy bár majdnem mindenütt mindkét erkölcsűből megjelennek, de a jó és rossz szerepe egyenlőtlenül oszlik meg a népek szerint. A közép-amerikai indiánok, kínaiak, indus népek szinte csak a kegyes hatalom megtestesítőjét látják benne, míg a sémita és indoeurópaiak túlnyomórészt az ártó gonoszt, ám a két fajta közül mindig a jó a régebbi eredetű. Nem csoda, ha a kelták és a germánok nem ismertek jó sárkányt. Figyelemre méltó a "sárkányföldrajz" ekénti megoszlása. Tudjuk, hogy az indián, indiai, kelet-ázsiai népek éntudata csökevényes, valami kollektív tudat ösztönös mélységeiből merítik a fogalommá vált "keleti bölcsességet". Az egyetemes élet nagy törvényeinek, a fennmaradásnak, az elemi életerőnek ösztönös megérzése és megőrzése ez, "sárkánybölcsesség", az ősi szimbólumok nyelvén. Birtokosuk még nem lépett ki a lappangó természeti közösségből, az ő sárkányuk ama régi tudás osztogatója, az öregebbik, eredeti sárkány".

 

 III.

A teljesség kedvéért a következőkben két lexikonból tallóztam a sárkányokról. A "tudományos" megközelítések mellett azért van néhány figyelemreméltó információ. Ha ezeket összegyúrjuk az egyéb forrásokból származó ismereteinkkel, érdekes eredményt kaphatunk. (és persze nem kell mindennel egyetérteni!)

Áttekintés (wikipédia részlet)

A különféle lények, amelyeket ma sárkánynak hívunk, valószínűleg nem azonos eredetűek, de mégis egymással párhuzamosan jöttek létre különböző kultúrákban a világon, talán fosszilizálódott dinoszaurusz- és ősemlős csontmaradványokra született magyarázatképpen.

A kínai sárkányok (többek között) általában jóságos lények, míg az európai sárkányok és a perzsa mitológia sárkányai ellenségesek. A kígyószerű mágikus lények már a mezopotámiai mitológiában is jelen voltak. Tiámat, aki megszülte Lahmu és Lahamu víziszörnyeket, sárkányszerű vízikígyó. Az akkád mitológiában szárnyas kígyók, kígyótestű kimérák jelentek meg, mint Mushussu, Tiámat gyermeke, Marduk „háziállata”. Ez a hettita mitológiában fejlődött tovább önálló, isteni szintű lénnyé, aki a Mardukkal azonos Viharistent is legyőzte.

babilon--sumerek.jpg Sumér tábla

 

Érdekesség:

A Jebal Barez-i őslény (2010 október)

Kb. 2004-ben az iráni Jebal-Barez hegységben, Iránban, óriási őslény megkövült csontváza került elő a földből egy erős földrengést követően.  Helybéli lakos talált rá és szólt a közeli Bam városában dolgozó egyik régésznek (C. Shillingnek). Ő megnézte és  nagyon elcsodálkozott  a leleten,  először vizi állatnak gondolták de utóbb megtalálták rajta a hatalmas szárnyak maradványait is ami megdöbbenést keltett.  A feje majd 30m-es, az egész lényt először kb. 100m-esre becsülték de később már a több száz méteres méretet (  >200m) valószínűsítették. (Még közel sincs teljesen kiásva.)  A mondák, legendák óriási vizisárkány-kígyója került elő?

 

jebal-barez2.jpg 

 http://global-mystery.blogspot.hu/2010/10/jebal-barez-i-osleny.html

 (megjegyzés: vannak oldalak, melyek egy játékprogram "kacsa"reklámjának tartják ezt a hírt.)

------------------------------------

A keresztény vallás sárkányai jellemzően mint a Sátán (ördög) vagy annak szolgái jelennek meg. Szent György vértanút a sárkány legyőzőjének tekintik. A magyar sárkány a honfoglalás idején még egy törzsi tisztséget jelölt, s csak később vált elválaszthatatlanná a nyugati-keresztény mitológiákban szereplő bestia képétől. A magyar mitológia hagyományos sárkány-képe nem hüllő, hanem humanoid figura, akinek adott esetben több feje lehet, ami lelkeket szimbolizál. A 'sárkány' szó jelentése valószínűleg "fehér kán".

(T.Kazu megjegyzés: érdekes gondolat a fehér kán elnevezés, mivel vannak, akik szerint jártak magyarok Japánban a régi időkben. Erről sajnos nincs különösebb információm, de a fehér kán japán nyelven így néz ki: shiro kan. Kan = kán, shiro = fehér (fn).

A 15. század elején, Magyarországon is működött egy magát Szent György védelme alá helyező világi lovagrend, a Sárkány Lovagrend. A Rend jelképe egy sárkány, pontosabban egy ouroborosz volt. Tagja volt Vlad havasalföldi fejedelem is, akit a sárkány latin neve után Vlad Draculnak neveztek el. Az ő fia volt a későbbi Vlad Ţepeş (Karóbahúzó Vlád), röviden Drakula.

A sárkány a magyar folklórban

A magyar népmesék visszatérő negatív szereplője a többfejű sárkány. A sárkány szó Erdélyben forgószelet is jelent és a magyar mesékben a sárkány gyakran forgószélben érkezik. Ez a jelentésbeli átfedés más népeknél is megfigyelhető, a török nyelvek egy részében „sárkány, vízisikló” jelentésű sazagan szó a dobrudzsai kipcsak Cetsan törzsnél vihar és zápor előtti forgószelet jelent. Az időjárás és a sárkány közti kapcsolatot a hettita mitológiában Illujankasz mutatja először, a Viharisten legyőzője. A korábbi sárkányok és sárkányszerű lények inkább a bölcsesség vagy az őskáosz megszemélyesítői voltak.

csokmoi-sarkany.jpg

Csökmői sárkány

 

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1rk%C3%A1ny

 

sárkány (Magyar Néprajzi Lexikon)

A magyar → népi hitvilágban, → hiedelemmondákban és → hősmesékben gyakori, félelmetes ember- és természetfeletti lény (Thompson, Motif-Index B 11. ff.). A sárkány szó Gombocz Zoltán szerint honfoglalás előtti bolgár-török kölcsönszavunk, ott ’sziszegő’-t, ’mérges köpésű’-t jelentett. Neve tehát kígyószerű lényre enged következtetni. A magyar nyelvben először helynévként fordul elő: Inde ad Sarcaju (1193); Sarkanusfeu (Sárkányosfő) (1262); Sarkazzygethe (Sárkányszigete) (1391). – A középkori egyházatyák és humanista zoológusok leírása és ábrázolása szerint: pikkelyes, krokodilhoz hasonló állat, hosszú farokkal és denevérszárnyakkal. Ilyennek írja le Miskolczi Gáspár is a 17. sz. végén: „semmi szárnyuk nints, hanem tsak igen vén és meg nevekedett Kígyók.” Kortársa Cserei Mihály, mint „hiteles szemtanú” asztrális alakként beszél róla „egy esetefelé Kecén künn a kapunál állottunk sokan, s nagy hirtelenséggel az égen egy szárnyas sárkány szikrázva keresztül mene; más helyeken is az országban ugyan akkor láttatott.” Az egykorú „tudományos” és a „szemtanúk” által adott leírásokból megállapítható, hogy a sárkány nem pusztán képzeletbeli természetfeletti lény, hanem bonyolult, számos kultúrforma képzeleteit egyesítő mitikus szörny; meglétét tapasztalati tények egész sorával kísérelik meg igazolni: vihar, üstökös, szakadék partján sütkérező kígyó stb. – Daskó András kéki mesemondó pl. növendék fiú korában, a 20. sz. elején „saját szemével” látta a sárkányt, mikor a nagy vihar hazakergette a disznókkal a mezőről: felsőteste fekete felhőbe volt burkolva, farka a földet söpörte, szele százados fákat tördelt ki, a felhőből alázúduló víztömeg elsodorta a gyereket a rábízott jószággal együtt, az apraja oda is veszett. A környékbeliek szerint sárkány lakik a Szent Anna tóban is, a könnyelmű fürdőzőket a víz alá húzza és felfalja. Szentmihályhegyen (Baranya m.) is ott él a falu határában levő hasadékban a Miskolczi Gáspár által leírt alakban – többen látták a falubeliek közül kinn sütkérezni a szakadék partján. Békés jámbor állat, jelenléte megóvja a falut a jégesőtől. – A néphit, ill. a hiedelemmondák kétféle alakban ismerik: a) A tarajos csúszó, tarajos kígyó félelmetes, természetfeletti erejű kígyó. Szárnyas alakú, elöl lóhoz, hátul kígyóhoz hasonlít, pikkelyes kemény bőrű, hosszú körmű, hosszú fogú, lángoló tarajú; szikrát fúj, lángot hány. Színe különböző: sárga, fehér, fekete, vörös, kék, de lehet piros nyelvű, vörös testű, piros-fekete pikkelyes farkú, fekete-sárga szárnyas is. A róla szóló történetek az erdőben, mocsaras helyeken, fák odvában tanyázó óriáskígyóval való rémséges találkozások és hősies legyőzésének, vagy a tőle való szerencsés megmenekülésnek a krónikái. Emberpusztító lény, tanyahelyén (pl. faodúban) emberkoponyákat találnak. Mondák sorai ismeretesek pl. az Ecsedi-láp sárkányáról és a bihari Sárrétről (csökmői sárkány). A Báthoriak címere (saját farkába harapó sárkánykígyó) ilyen óriáslény leküzdésének emlékére utal (→ címermondák). – b) Mint a → garabonciás lova, kapcsolatban áll a viharral, jégesővel és a kincsekkel. Olyan halból vagy kígyóból lesz, amelyet mocsárban, kőszirtben elbújva hét évig emberi szem nem látott. Gyakran kígyóval is táplálkozik, erre utal a „Kígyó kígyót eszik, hogy sárkány lehessen” közmondás. A monda olyan sárkányról tud, amelyik iszapos posványban 7 vagy 13 esztendeig élő vén kacsából vagy csukából lesz, vagy szemétdombon, üres kutakban rejtőző öreg kakas is sárkánnyá válhat. Születhet sárkánytól is, a nőstény 7 évig hordja ki a fiát, s 7 évig szoptatja. Barlangban, vermekben, mocsaras, iszapos tóban, gödörben, rét halmában, laponyagjában lakik. A garabonciás rendszerint maga neveli, eteti (→ házikígyó), s mikor ideje elérkezik, (ha két kígyója van, segítséggel) a kantárt a kígyó szájába veri, felül a hátára és a kígyó repülni kezd. – A néphit szerint megronthatja a termést, okozhat jégesőt, támaszthat vihart is. Székelyföldön pl. a függönyszerűen leereszkedő nagy esőfelhőre azt mondják: „leereszkedett a sárkány, nagy eső lesz”. Hajdúságon a futó széltölcsért „sárkányfark”-nak hívják. A garabonciás sárkánya, ahogy ő nevezi: lova, rendszerint – a mesékhez hasonlóan – mezei kutakban, gödrökben, lyukakban lakik, a garabonciás onnan csalja elő, ha szüksége van rá (könyvből olvasva „imádkozza ki”, körbejárja a lyukat stb.). Különösen a nyelvterület K-i felében él a kincsőrző sárkány képzete (→ kincs). Sárréti adat szerint egy halom kincs felett ül, azért félti, mert ő maga gyűjtötte. A garabonciás gyakran ad kincset segítőjének, tehát ő is tud a sárkány elrejtett kincséről. A néphit azt tartja, hogy aki sárkányvérrel keni a szemét, meglátja az elásott kincset, aki fogát a nyakában hordja, nagyerejű lesz. Más hiedelmek szerint a sárkány vagy az anyja kővé változtathatja az embereket. Meséinkben a sárkány magán viseli egyenként vagy összességében, szinkretikus formában a néphitből ismert különböző jellemvonásokat. Legismertebb a → sárkányölő vitéz (AaTh 300) meséje, melyben a vízőrző, termékenységvarázsló sárkánynak bizonyos időközökben embert (szűzleányt) áldoz a közösség és az állatok nyelvét értő juhász meséje (→ kakas tanácsa, a) (AaTh 670), melynek egyes változataiban a hős a kígyókirályfi apjától, az öreg sárkánytól kapja fia megmentéséért hálából azt a képességet, hogy az állatok beszédét megértse. A sárkány által elrabolt három királykisasszonyról szóló mesék (AaTh 301) egy részében a leányok nagy vihar alkalmával tűnnek el; az → Égitestszabadító típus (BN 319*) változataiban sárkányok rabolják el a napot, a holdat és a csillagokat; az → állatsógorok típus (AaTh 552A) egyik redakciójában viszont három sárkány a hős sógora, ők segítik kalandjai eredményes végrehajtásában. Bár a mesék nem írják le részletesen a szereplőket, cselekedeteikből is nyilvánvaló, hogy az utóbbi csoportban szereplő sárkányok emberi lények, akik földi nőkkel házasodnak, lovagolnak, birkóznak stb. Emberfeletti mivoltuk abból is kitűnik, hogy egyes mesékben (AaTh 303, BN 319*) → vasorrú bába az anyjuk, változni tudó → boszorkány a feleségük (BN 319*), → bakarasznyi ember az apjuk (AaTh 301B). Ez utóbbi tény is utal a mesebeli sárkány erotikus jellegére, amire különösen a → Fehérlófia (AaTh 301B) és az → égig érő fa (AaTh 468) típusú mesékben találunk nyomokat. A sárkány emberi vonásai mesekincsünk legrégebbi rétegében, a → hősmesékben nyilvánvalóak, démonikus ereje (→ testen kívül elrejtett erő, a; AaTh 302) mintegy a hős emberfeletti voltát van hivatva hangsúlyozni. Ámi Lajos világfelfogása szerint sárkányország az alsó világban van, a mesehős egy nap és egy éjszaka ereszkedett a világ lyukán lefele amíg odaért, hogy a sárkányok által elrabolt királylányt vissza tudja hozni. – Irod. Róheim Géza: Sárkányok és sárkányölő hősök (Ethn., 1911); Solymossy Sándor: Népmeséink sárkány alakja (Ethn., 1931); Szücs Sándor: A sárkány a sárréti nép hiedelmében (Ethn., 1940); Palló, Margit, K.: Die sachlichen Grundlagen der Entlehnung des ungarischen Wortes „sárkány” (Drache) (Acta Ethn., 1957–58); Dukova, U.: Das Bild des Drachen im bulgarischen Märchen (Fabula, 1970); Erdész Sándor: Drachentypen in der ungarischen Volksüberlieferung (Acta Ethn., 1971).

 Forrás: http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/4-1121.html 

 

rainbow_dragon_wallpaper-1280x800.jpg

 

 

 

Végül pedig egy üzenet, amit az Angyalforrás.hu-ban találtam.

 

Bevallom, fenntartásaim vannak mindennemű galaktikus és föderációs üzenettel kapcsolatban, ugyanakkor mégis passzol a témához. Lehet, hogy az éremnek két oldala van, de az emberiség már rég túl van a második dimenzión, egyes források szerint a harmadikon is, sőt... Kissé fura a fogalmazás, de számomra nagy pozitívum, hogy senkit és semmit nem nevez ellenségnek, nem buzdít gyilkolásra, igyekszik neutrális talajon maradni és szeretetről beszél. Hogy aztán kinek mi az üzenet, azt döntse el ki-ki maga!

Forrás: http://angyalforras.hu/index.php?topic_id=1099&page_number=3

 IV.

ÜZENET AZ EMBERISÉGNEK SÁRKÁNYOK BIRODALMÁBÓL I.

Azért jöttünk hozzátok ezekben az időkben, hogy támogatást és vezettetést adjunk mindannyiótoknak a Föld bolygón keresztül.

Mi a Sárkány Birodalmakból vagyunk. Azért érkeztünk ide, hogy megmutassuk, miben tudnánk segíteni nektek, ezzel az egész bolygót is, bármely területen. Mi nem szólalhatunk meg hivatalos csatornákon, nyilvános fórumokon éppen ezért arra kérünk bennetek, legyetek türelmesek felénk, és forduljatok bizalommal hozzánk, ahogy megpróbálunk elérni bennetek ezekkel az emberi szavakkal, hogy így támogassunk bennetek, ezekben az időkben. Már nagyon sokan ismerik a sárkány energiáinkat, és azt is megértjük, hogy az emberi nyelv nem tökéletes abban, hogy ezt közvetíteni tudná, hogy megérezzétek azt, milyenek is a mi energiáink és hogyan dolgozunk velük. Nagyon sok különböző sárkányenergia létezik és közületek többen is kapcsolatba kerültetek különböző szintű sárkányenergiákkal.
Több sárkány részünk is meg próbált alkalmazkodni az emberi beszédhez, hogy így adja át energiáját, de néhány harcosunk energiáját megtapasztalni először eléggé körülményes és nyomasztó lehet. Meg kellett tanulnunk az energiáinkat összeegyeztetni az emberi energiákkal, mivel sokáig a miénk nem volt elérhető számotokra, vagy nem engedélyezték ezt, mert az túlterhelte vagy kimerítette a tiéteket.

A Sárkány Birodalom hatalmas és ez oly gyakran félelmet kelt az embereknél. Nincs mitől félni, nem vagyunk veszélyesek az emberiségre, hanem szeretnénk újra összekapcsolódni veletek, mint annyi életidővel ezelőtt. Szeretettel és elismeréssel, tisztelettel vagyunk az emberiség felé, akik közül sokan most ébrednek fel az igazságukra. Mi az emberiség védelme miatt vagyunk, és képesek vagyunk megvédeni bennetek, és minden akadályt elhárítani annak érdekében, hogy az emberiség meghatalmasodjon.
Sokan még mindig abban az illúzióban élnek, hogy a sárkány energiát a maguk akarata alá hajtsák. Sok ember még azt hiszi, hogy az ellenségeitek vagyunk, és ezt a hagyományaitok is sugallják, hogy a sárkányokat ezért el kell pusztítani. Kérünk benneteket, hagyjátok el ezt az illúziókból eredő tanításokat. Nem vagyunk veszélyesek az emberiségre, és nem okozunk rombolást körülöttetek, inkább, ha azt mondhatnánk, ti vagytok veszélyesek magatokra nézve. Tudjuk, hogy vannak közöttetek szép számmal olyanok, akik másoknak kárt vagy szomorúságot kívánnak, de ez az állapot az illúziókhoz, ellenségképhez kötődik.

Eonok alatt különféle világok között voltunk bezáródva, és nem tudtunk a segítségetekre lenni, de voltak közöttetek sokan, akik azon dolgoztak, hogy kinyissák a birodalmak közötti átjárókat, hogy lehetséges legyen újra a megérkezésünk hozzátok ezeken a kapukon keresztül, hogy újra tudjunk segíteni bennetek és elküldhessük, átadhassuk szeretetünket az emberiségnek.
Ezeken az embereken keresztül, a bolygó lakossága, most hatalmas védelmi energiával rendelkezik. Minden birodalom készen áll az emberiséget segíteni és támogatni ezekben az időkben, amikor a fátyol lebontásra kerül és az élet igazsága mindenki számára kiderül az egész bolygón keresztül. Sokan megtapasztalhatják az energiáinkat, de tudni is kell azt, hogy mit tapasztaltok meg ez által. Mindannyiótokat körül veszünk, azokat, akik ezzel a segítséggel csatlakozni szeretnének velünk. Mi általában nem csatornázunk az embereken keresztül, hanem más birodalmak segítségén keresztül csatornázunk felétek. Talán ezek lesznek az első csatornázott mondatok, szavak közvetlen tőlünk, így lehetőségetek lesz a sárkány energiák olvasatára. Sokan vitatják majd ezt, hogy lehetséges, vagy hiteles-e, de ahogy ezen a bolygón az energiák megváltoznak most, minden embernek muszáj lesz felébredni az Igazságra.

Túl sok ember él még az illúziójában. Azért vagyunk itt, hogy elmondjuk, a sárkány energia segít nektek elkötözni az illúziótól. A mi energiánk védelmet és támogatást nyújtanak. Sokan hívhatjátok most bátran a mi energiáinkat, azokban a pillanatokban, amikor egy erőteljes, különleges előre lendítő energiára van szükségetek azokon a területeken, ahol fenyegetve érzitek magatokat. Tudjátok azt, amikor egy sárkány energiát hívtok meg, akkor a nektek megfelelő sárkány birodalom energiája fog erre válaszolni. Érzünk bennetek, drága emberek, a sárkány birodalmak energiái rendkívül erősek és nagyon sokan közelinek fogjátok érezni azt. Többen is képesek lesztek, füstgomolyokat látni annak bizonyságául, hogy körülöttetek vagyunk. De nagyon kérünk bennetek, hogy ne csak a fületekre és szemetekre hagyatkoztak velünk kapcsolatban. Körülöttetek vagyunk, amikor érezni, észlelni és érzékelni szeretnétek bennünk, de az új világotokban korlátozottan fog ez működni, ha csak látni és hallani szeretnétek a világot, mert ezen korlátozott érzéseken belül nem lesztek képesek az illúzió fátylán keresztül kapcsolódni hozzánk.

Több tanító is azt tanította az emberiségnek, hogy féljenek tőlünk, és kérünk bennetek, hogy ezeket a butaságokat engedjétek el, változtassátok meg a rólunk kialakult képet. Miért is lennénk kegyetlenek hozzátok? A mi energiánk olyan hatalmasak és erősek, miért is sugallja azt az illúziótok, hogy meg akarunk semmisíteni bennetek? Számos életidőn keresztül együtt dolgoztunk az emberiséggel és védelmező szerepünk volt veletek kapcsolatban. Miért is lennénk veszélyesek számotokra?

Szeretnénk, ha megértenétek azt, hogy az energiánk bármely pillanatban, bárkinek elérhető az emberiségen belül, akik azt kívánják, akik ehhez szeretnének csatlakozni a bolygón. Szeretnénk lebontani az illúzió falait, hogy a Föld bolygó emberisége észre vegye hogy: MINDENKI EGY. Ott állunk mellettetek, az angyali birodalomban, a tündéri birodalomban, a fák birodalmában, az állatok királyságában és a csillagrendszerekben, ahol: MI MINDANNYIAN EGYEK VAGYUNK. Többen is vannak olyanok, akik elutasítanak bennünk, attól félve, hogy eltérülnek az igazság felé vezető útjaikon, pedig mi mutatjuk nekik a saját igazságuk felé vezető útjaikat: Ahogy MI MINDANNYIAN EGYEK VAGYUNK, így minden energia egymáshoz kapcsolódik. Az illúziók arra tanítanak, hogy bizonyos birodalmak energiái könnyebben vagy nehezebben hozzáférhetőek, és azért is vagyunk itt, hogy megváltoztassuk ezt a tanítást. MINDEN BIRODALOM ENERGIÁJA, MINDENKI SZÁMÁRA BIZTONSÁGOSAN ELÉRHETŐ
Sok ember magvában még mindig benne van a félelem miattunk, és így sok embernek addig nem is fogjuk megmutatni magunkat, míg ez fenn áll. Nincs okunk arra hogy még ennél is több félelmet gerjesszünk, mert a sárkányok nem azok és nem olyanok, amit a hitetekbe tanítottak rólunk. A tanítások szerinti számos formánk undort keltenek bennetek, illúziótok szerint. Arra kérjük azokat az embereket, akik csatlakozni szeretnének velünk, hogy tegyék lehetővé számunkra, hogy megmutathassuk igazi énünket, valóságos formáinkkal, abban az időben amit mi helyesnek tartunk majd. Mi mindig fogadni fogjuk az emberek hívását, hiszen ezért vagyunk itt, hogy megvédjük és szolgáljuk az EGY-et, a FÉNYT és a SZERETETet AHOGY AZ VAN. A MINDENSÉG FÉNYÉBEN JÁRVA ÉS A MINDEN SZOLGÁLATÁBAN ÁLLVA.

Nem azt mondjuk, hogy ki van alacsonyabban, vagy magasabban, DE AKI AZ IGAZSÁGBAN VAN, AZ ÉBREN SZOLGÁLJA A FÉNYT. A Szeretet Szolgálatába lépjetek be minden pillanatban és akkor az Igazság útját járjátok.
Változások zajlanak a bolygón, és sok ember vibrációját, rezgését csökkentheti a félelem ezzel kapcsolatban, ezért külön kérünk bennetek, hogy segítsetek a sárkány birodalmakkal kapcsolatos félelmek elengedésében. Energiánkkal a védelmeteket szolgáljuk és megtisztítunkazoktól a dolgoktól, amik már nem szolgálnak bennetek. Meg fogjátok tudni azt, mikor érhettek el a mi birodalmunkba és akkor szorosan egymás mellett, amikor összekapcsolódtok mély energiáinkkal, minden félelmetek el fog párologni. Tudjátok azt is, hogy EZEKKEL AZ ENERGIÁKKAL KÉPTELENSÉG VISSZAÉLNI, MERT EZ SZÍVETEKRE IRÁNYUL KÖZVETLENÜL. MI A FÉNYBEN DOLGOZUNK, A FÉNYÉRT ÉS A FÉNY VAGYUNK, MERT A MI ENERGIÁNK TISZTA FÉNYBŐL VAN, ÉS FÉNYÜNKKEL MINDENT MAGUNKHOZ ÖLELÜNK, ezért is szólítunk meg benneteket hogy lépjetek velünk kapcsolatban.
AZ EMBERISÉG BELÜL, HATALMAS FÉNNYEL RENDELKEZIK, ÉS AHOGY A FÉNYETEKKEL DOLGOZTOK, AZ FELFEDI EGYRE JOBBAN ANNAK A HATALMAS LÉNYEKNEK AZ IGAZSÁGÁT, AKIK VAGYTOK. Kérünk bennetek tegyetek lépést a fény felé. A fény felé összekapcsolódtok minden birodalommal, mert A MINDENSÉG IGAZSÁGÁBAN TI VAGYTOK, TI ÁLLTOK.
Mi a Sárkányok Birodalmából vagyunk, és készen állunk a teljes emberiséget támogatni az egész bolygón.
Ne engedjétek, hogy az illúzió, a félelem érzése a bolondját járassa veletek, mert: AZ IGAZSÁGBAN NINCS FÉLELEM NEM ISMERI AZT.

Most visszalépünk, de még találkozunk majd más csatornákon, más időpontokban. Tudjátok már, hogy bármikor össze lehet kapcsolódni az energiánkkal.

ÖRÖK HÁLÁNK ÉS ÁLDÁSUNK RÁTOK ÉS KÉSZEN ÁLLUNK A FÉNYBEN SZOLGÁLTATOKRA LENNI.


Írta: Karen Doonan 2011. aug. 8.
DRAGON REALMS - message for 8th AUGUST
http://lightworkers.org/node/138275
Közreadja:wwwfoldicsillagok.hu
a témához kapcsolódik: Antharus a kék sárkány beszél
http://www.foldimennyorszag.hu/5C095136-2807-4D9E-A034-35BAFD9DF2D9.html

 

ÜZENET AZ EMBERISÉGNEK SÁRKÁNYOK BIRODALMÁBÓL II.

A Sárkányok Birodalma most kijelenti, hogy készen állunk, készen vagyunk a bolygó támogatására.
A Sárkány energiát egy erős energiának ismerik a világon, és ettől tart az emberi faj is. Ettől sokan kétségbe esnek, de azért vagyunk itt most hogy megnyugtassunk bennetek, hogy velünk minden rendben van, bár az emberi nyelv korlátozza az erről szóló kommunikációt.

Számos ember a Földön egy illúzióban él velünk kapcsolatban és energiánkkal, ezt a hiedelmet szeretnék szertefoszlatni. A sárkányok kijelentik: sohasem dolgoztak az emberiség ellen, ahogy ezt jó néhányan a bolygó történetében kivetítették.

Ahogy az emberiség bejárta az útját mindig szüksége volt, hogy csatlakozzon egy erős, védelmet nyújtó energiához, mint amilyennel a Sárkányok rendelkeznek. Az emberi kultúrák történetében különféle illúzió- társítások, kivetítések voltak velünk kapcsolatban, és éppen itt az ideje, hogy segítsünk feltárni az igazságot, hogy feloldjuk az illúzió fátylát, de sokan még nem is hallottak rólunk, vagy nem hiszik, hogy létezünk A sárkány energia intenzív és az ezzel való kommunikáció és munka egyensúlyt hozhat az emberi lények számára. Ez egy kétirányú kommunikáció, amely arra tanít, hogy nem kívánatos többé a félelemben és illúzióban élő. Már sok ember szeretne kapcsolatban lépni a Sárkány energiákkal, és mi azt mondjuk, nincsenek erre szabályok, ha szeretnétek ezt megtapasztalni akkor, tartsátok meg ezt a gondolatot a fejetekben, és a sárkányok válaszolni fognak rá. Épp ezért nincs mit félni a Sárkányok Birodalmától, mert a Fény és az emberiség szolgálatában állnak ebben az időben.

A bolygó illúzióját erősen fenntartotta az, hogy ezeket az energiákat az emberek megpróbálták az egymás elleni háborúskodásukra használni. De már nagyon sok embernek köszönhető hogy segítették felszabadítani ezt a nézetet a köztes birodalmakban, és ismét a sárkányok és az emberek egymás mellett állnak. Ha ilyen helyzetben találjátok magatokat, létezik egy olyan erő amely képes átvágni ezt az illúziót, ha védelemre szorulnátok. Ekkor meg lehet hívni a Sárkányok Birodalmát segítségetekre és a megfelelő sárkány várja ezt és válaszolni fog bármely hívásra. Amikor az emberi érzelmeitekkel kapcsolatos problémák adódnak, akkor bátran hívhatjátok a Vízi Sárkányokat. Ez a hatékony energia segít megváltoztatni vagy felszabadítani a megrekedt bezáródott érzéseket, megnyitja szíveteket és megmutatja az igazság felé vezető utat.
Számos módja van, hogy együttműködjetek a Sárkányokkal, és ez most jó idők arra, hogy újra kapcsolatba lépjetek velünk. A Sárkányok nem félelmetes lények, ahogy illúziónk szerint elképzelitek. Szándékosságok is fenn álltak abban, hogy elkülönítsenek bennetek az igazságotoktól és ettől az energiától. Az emberi nyelv miatt nehéz kommunikálni velünk, de ha a gondolatotokba tartjátok, hogy szeretnétek velünk kapcsolatba lépni, akkor megérkezik a mindig megfelelő sárkányenergia és előreléphetünk.
A Sárkányok eonokon keresztül sokat harcoltak azért, hogy segítsék felszabadítani az emberiséget, igaz sokáig tartott az amíg az emberiség az illúziók birodalmában tartózkodott, de most már minden területen készen állunk, hogy az igazságotok útját a fény segítségével szabaddá tehessük. Ez az igazság a szíven keresztül érkezik, és itt tapasztalható meg legerőteljesebben saját életetek igazsága.
Sokan még mindig a mesekönyveik, történelemkönyveik illúzióinak rabjai, amelyek elkülönítik tőlük ezeket az energiákat. A Sárkány energiákkal kapcsolatban az egyetlen igazság az, hogy ez a Szívetekben van, a szívetekben él és a szív képes egyedül arra, hogy meg tudja különböztetni az Igazságunkat a hamistól, és ekkor az illúzió kezd meggyengülni és lebomlani a bolygón.

Nagyon összezavarodhat az emberiség most, ha nem követi a szíve valóságát, mert az elme nem képes feldolgozni az érzelmeket. A Sárkány energiák az érzelmekkel dolgoznak, és az emberi érzelmekkel kapcsolódnak. Akik az elméjükkel próbálnak kapcsolódni azok többsége az illúziójukba esnek. MI MINDANNYIAN EGYEK VAGYUNK, de ha az elme szerint kommunikálunk akkor nem tudunk eléggé erősen összehangolódni. Most minden birodalom kommunikál az emberi fajjal, hogy mutassanak az egységtudatosságukra és kifejezzék a szeretetüket és támogatásukat és ebben a Sárkányok sem különböznek tőlük. Az hátrányos mindegyik számára ha elrejtenék magukat, mert a jelenlétük biztosíték arra, hogy minél kevesebb félelemmel legyen az emberiség.

A Sárkányenergiával együtt dolgozva meg tudjuk mutatni nektek, hogy semmitől sem kell félnetek. Sokan félnek még viszont azok közül, akik még alszanak, akik nem mernek kapcsolódni a sárkány energiákkal, de velük másfajta módon dolgoznak a sárkányok.
Nekünk nincs szükségük emberi nyelvben kommunikálni, mert a nyelvek elkülönítik egymástól az embereket, úgy vélik. A sárkányoktól való elkülönülés az emberi illúzió eredménye, senkinek sincs szándékában közülünk, hogy bárkinek félelmet keltsünk, és hogy igazi megjelenésünkkel megtörténjen az első találkozó. Van már elég ember a bolygón, akik elfogadják a sárkány energiát, és nem tartja a félelmet gondolatukba velük kapcsolatban.

A legnagyobb ellensége az emberiségnek, amikor azt hiszik különböznek egymástól és másoktól: MINDEN EGY ÉS A SÁRKÁNYENERGIA IS AZ EGY RÉSZE. Az egység fogalmát nehéz megérteni, főleg azoknak, akik megtapasztalták az elkülönülést. Az Igazság útja a szívbe vezet, és arra vezet, hogy a szív hordozza és mondja ki az igazságot mindig.
Segíteni szeretnénk nektek átjutni az illúziók fátylán, hogy az alvók is megláthassák azt, hogy a mi fajunktól nincs miért félni, és ezért is kezdtünk egyre több emberrel dolgozni. Kapcsolatba lehet velünk lépni és segítünk ha hitetek és bizalmatok van ebben. Az Igazság szikrái bennetek vannak és elvezetnek bennetek Mindenki Igazságának Birodalmába. Reméljük hogy egyre kevesebb ember engedi meg majd magának hogy megfélemlítsék.

Így a Sárkányok elérkezettnek látják az időt arra, hogy jelenlétükben is megmutassák magukat, hogy nincs okunk félni, de a félelmeket fel kell tárni, dolgozni kell velük.
Az illúzió arra törekszik hogy ne egyesüljünk, hogy elkülönüljünk, de MINDEN EGY.
Mi vagyunk a Sárkányok Birodalmából és hívunk mindent embert, aki kommunikálni szeretne velünk.


Írta: Karen Doonan 2011. aug. 8.

 

rainbow_dragon_by_shinymane1.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Opittibia dwuhc

(Opittibia, 2020.02.28 18:21)

cbd tinctures http://cbdoilwalm.com/ - buy cbd oil cbd vape cbd gummies

érdekesség

(Zafira, 2016.04.06 10:03)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=465931913609826&id=453352538201097

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=465996796936671&id=453352538201097&substory_index=0https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=465996796936671&id=453352538201097&substory_index=0

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=466005310269153&id=453352538201097&substory_index=0

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=466244540245230&id=453352538201097&substory_index=0

csakym@hotmail.com

(Marcsi, 2015.12.30 15:49)

Tegnap tettem fel az FB-re ezt a kakas-sárkány hímzéses párnám képét, amióta nálam van izgat, hogy honnan ered ez a motívum. Talán az olvasóid többet tudnak róla. Itt a link, a képet nem tudom, hogy küldjem a hozzászólásban. Mindenképen érdekesek és gondolkoztatóak az írásaid.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154443233204829&set=p.10154443233204829&type=3&theater

Re: csakym@hotmail.com

(Tabi Kazu, 2016.03.27 17:47)

Köszönöm elismerő szavaid, és remélem, lesz, aki tud valami érdekeset mondani a sárkányról, mert engem is érdekelne, bár szerintem a hímzésen inkább griffnek néz ki az a lény.

MO

(CS.Pat., 2014.09.29 16:46)

Helló Kazu! Kicsit jobban belemélyedtem a témába és tényleg elképesztő, mennyire megvltoztatták a sárkányokat. ha belegondolok, hogy a tudást és bölcsességet jelképezték egykoron Európában is, akkor felmerül az a nagy kérdés, hogy miért tették gyűlöletessé őket, merthogy semmi sem történik ok nélkül ebben az agyonmanipulált szép új világban.

Re: MO

(Kazu, 2014.09.30 10:42)

Egyetértünk. Én sem hiszek az ok nélküliségben, sem a véletlenben. Egyre inkább meggyőződésem, hogy nagyon is meg van tervezve minden egyes lépés, mozzanat, ami a történelmünket és a jövőnket akarja befolyásolni, vagy inkább meghatározni. Ez az elvakult reptiliángyűlölet erősen hasonlít az időnként fellobbanó emberi fajgyűlöletre, amit mindig szándékosan szítottak fel valakik a láthatatlan háttérből, és hova vezettek? Erőszakhoz. Most is csak azt tudom mondani, hogy nincsenek gonosz fajok, alacsonyabbrendű rasszok, hanem néhány egyed van, akiknek személyes érdeke fűződik ezeket az ideológiákat "törvényesíteni", "hivatalos vallássá" tenni, és ezek segítségével az emberekbe belekódolni. Aki pedig nem gondolkodik, az a legmegbízhatóbb rabszolga, vagy katona.

Re: Re: MO

(CS.Patrik, 2014.09.30 15:59)

és mi a véleményed az alakváltoztató, vagy tudatunkat befolyásolni képes reptiliánokról, meg hibridekről, akik úgymond a földi elitet teszik ki. erről aztán rengeteget lehet olvasni, meg hallani. még Obama testőréről is ezt tartják.

Re: Re: Re: MO

(Kazu, 2014.10.05 06:20)

Hogy ezek az emberek hibridek, alakváltoztatók-e, azt nem tudom, de az eléggé nyilvánvaló, hogy egyéni érdekek vezérlik őket. Patetikusan mondva: munkálkodásuk gyümölcsei a népbutítás, erőszak, gyilkolás, elnyomás, Mammon istenné tétele és hazugságok, megtévesztések végtelen sora.
Az az állítás, hogy a gonoszok kizárólag csak hüllők lehetnek, nonszensz, ugyanakkor ha kellően tágas teret kap ez a propaganda, akkor hatalmas embertömeggel lehet elhitetni. Ez kedvelt módszere Rockefellernek és a hozzá hasonló gondolkodású embereknek. "Lassú víz partot mos" - ez nagyon igaz ebben az esetben is, lásd a nyugati világ elvakult hüllőgyűlöletét. Egyre inkább az a véleményem, hogy világunkban ma a megtévesztés uralkodik. Nem csak a Föld vált pólust, hanem az erkölcsi és szellemi értékek is, mindezek azonban oly módon, hogy az emberek észre sem veszik. Milliókat érdekel Obama testőre, aki ettől még lehet akár hibrid is, de vajon mennyien tiltakoznak egy kiprovokált háború ellen, amit szuperhadseregek vívnak asszonyok és gyerekek ellen?
Az elbutított ember nem gondolkodik, a gondolkodni próbálókat elárasztják hazug hírekkel, amik elterelik a figyelmüket, lefoglalják őket. és közben a Nagy Csaló megvalósítani készül azt, amit már évezredek óta hirdetnek a különféle próféciák.
Aki a Fény útját járja, az nem ítélkezik és nem a különbözőségeket keresi. A Szeretet mást tanít.

MO

(Patrik, 2014.09.30 16:03)

Rockefeller meg vagy nem veszi a fáradtságot, hogy alakot változtasson, vagy sok horrort nézett kölyökként.

Bp

(Zakarias, 2013.06.18 15:07)

Valóban különös, hogy mennyiféleképp lehet egy dolgot értelmezni, vagy tálalni. Ha valamit igaznak akarnak beállitani, telerakják hiteles, vagy annak tűnő hangzatos bizonyitékokkal, aztán ha változik a szél, akkor előkerülnek a még hitelesebb cáfolatok.
Tetszik a cikk és az is, hogy több oldalról közelited meg a témát. oké, az látszik, hogy kedveled a sárkányokat, de nem tukmálod senkire a saját véleményedet.
A forrásoknál érdekes, ahogy véleményem szerint egy tornádót tartanak sárkánynak, vagy pl mit szólna egy UFO mániás, ha azt a szikrázó sárkányos esetet olvasná.
Ay Enemy Mine tényleg nagyon jó film!! Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Budapest

(Csapó Csaba, 2013.04.28 11:35)

Nagyon érdekes az írásod, Kazu!
Az látszik egyből, hogy kultúrafüggő dolog, minek milyen értékítéletet adunk, és ez az évezredes berögződések hatására rögzül is a tudatunkban.

A sárkány "gonosz" mivolta bennem akkor kérdőjeleződött meg - már gyerekként -, amikor házilag készítettünk nádból, papírból, madzadból sárkányt, és eregettük kinn a szabadban, a lenge szélben. Olyan szépek voltak, a többi gyerekkel versenyeztünk, kinek díszesebb a papírsárkánya, és ki tudja magasabbra, valamint hosszabb ideig a levegőben tartani.

Nem csak a sárkány az, amely teljesen más mellékjelentéseket kap különböző kultúrákban, például a disznó Európában a szemtelenság, bárdolatlanság, tanulatlanság, elhízottság, tunyaság megtestesítője, Kínában viszont a disznó a családszeretetet szimbolizálja.

Talán mára már - az Európán kívüli kultúrák, és ezoterikus tanok hatására - a sárkánnyal kapcsolatos elképzeléseink nem olyan egysíkúak, mint 25 évvel ezelőtt voltak.

Nekem nagyon tetszenek a kínai sárkányok, és a Jádéban (Kazu könyve) megjelenő sárkányok!